Schimbarea opţiunii de a frecventa ora de Religie se face prin cerere scrisă

Patriarhia susţine că înscrierea la Religie se face o singură dată pentru toată durata scolarizării. Profesorul care a înfrânt Biserica la CCR susţine că va face „denunţ penal împotriva oricărui oficial al Ministerului Educaţiei care transmite că înscrierile nu se fac anual”.

Metodologia de organizare a predării Religiei în şcoli stârneşte un nou scandal pe tema înscrierii la această disciplină, informează hotnews.ro.

Pe de o parte, metodologia prevede ca elevii care intră în clasa pregătitoare optează pentru Religie, dacă vor, direct prin cererea-tip de înscriere la şcoala; elevii mai mari care vor Religie „depun, de regulă, până la sfârşitul lunii decembrie, pentru anul şcolar următor”, cererile de înscriere.

Pe de altă parte, Patriarhia susţine că înscrierea la Religie nu se face anual, ci o singură dată pentru toată durata şcolarizării.

Între timp, profesorul Emil Moise, cel de la care a plecat sesizarea de la CCR pe religie, susţine că înscrierea se face anual şi anunţă că va face denunţ penal pentru abuz în serviciu şi instigare la nerespectarea legii, împotriva oricărui oficial al Ministerului Educaţiei care le va transmite directorilor că înscrierile se fac altfel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*