Niculescu, IMBATABIL! Șelimbăr învinge Steaua și se desprinde în fruntea Ligii 2!

CSC Șelimbăr a învins Steaua, 3-2 (1-1) în această după amiază, la Cisnădie, în derbiul etapei a 5-a a Ligii 2, și rămâne lider în clasament cu maxim de puncte. „Călăreții“ au revenit de la 0-1, grație unui joc excelent al tânărului Raul Rotund, care a egalat până la pauză și a participat decisiv la golul de 2-1 imediat la reluare. A mai fost și inspirația lui Niculescu, Monea reușind desprinderea la doar 4 minute după introducerea sa pe teren. Steaua a închis tabela, dar a sporit tensiunea din final, dându-i șansa lui Roșca să intervină miraculos în 2 rânduri, în chiar ultimele secunde, pentru o nouă victorie a Șelimbărului, a cincea consecutivă în debutul sezonului.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/CSC 1599 Șelimbăr

În fața a peste 1000 de spectatori care au umplut micuța arenă din Cisnădie, „călăreții“ au căutat să profite de momentul bun din startul acestui campionat și au luat „tare“ Steaua. În minutul 4, Năstăsie își regla tirul cu un șut din lovitură liberă de la 23-24 de metri, balonul a ocolit însă poarta lui Pop. Elevii lui Niculescu păreau că pun stăpânire pe meci, însă a venit minutul 17 cu o imprudență a lui Mitrea, care s-a lăsat cu penalti la poarta noastră. Drăghici a găsit un culoar perfect pentru Chipirliu, fundașul Șelimbărului a căutat să-l prindă alergând prin spatele acestuia, dar l-a șters din prea mult elan, iar centralul a dictat fără ezitare penalti. Același Chipirliu a transformat fără probleme: 0-1

„Călăreții“ au revenit rapid și, la chiar prima oportunitate, au restabilit egalitatea. Un atac rapid pe dreapta, o centrare perfectă Schieb la Rotund și tânărul atacant șelimbărean l-a executat pe Pop fără probleme, din 12 metri, poziție centrală: 1-1

Până la pauză, terenul a devenit din ce în ce mai greu, îmbibat cu apă din pricina ploii căzute în ultimele zile. A ieșit la rampă tânărul Raul Rotund, adus în această vară sub formă de împrumut de la U Cluj și convocat recent la naționala U19. Tânărul atacant a fost extrem de activ, conducând un presing agresiv care a tăiat din fașă acțiunile steliste. Mai mult, a semănat panică în defensiva oaspete la aproape fiecare atac.

La reluare, același Schieb a insistat pe dreapta, a centrat spre Rotund, care „a băgat material“ în duel cu adversarul venit la marcaj, mingea a ajuns din clinci la Năstăsie (‘57) venit din spate, șut al căpitanului din 7-8 metri, imparabil: 2-1

În minutul 64, nou intratul Monea a pedepsit defensiva visătoare a Stelei, după o pasă excelentă venită de la Rodri Hernando: 3-1

Zarurile nu erau însă aruncate. Fundașul central Vîrtej a redus din handicap în minutul 74, cap la colțul lung, după o centrare din flancul nostru stâng: 3-2. Steaua reintra în joc, sporind dramatismul.

În chiar ultimul minut de joc, tânărul internațional Roșca a avut două intervenții incredibile la atacurile disperate ale „militarilor“.

CSC 1599 Șelimbăr a rezistat așadar până la final și a bifat a 5-a victorie consecutivă, desprinzându-se în fruntea Ligii 2, cu 15 puncte. Locurile următoare sunt ocupate, în ordine, de Corvinul Hunedoara, Gloria Buzău și Unirea Slobozia, toate cu 11 puncte.

Echipele

CSC 1599 Șelimbăr: Roșca – Palmeș, Natea, Lumbu, Mitrea – Schieb (‘60, Monea), Panos, Călin, Năstăsie (80. Moussinga) – Hernando (‘72, Berischa), Rotund (72, Vînău)

CSA Steaua: Pop – Maftei, Beța (‘23, da Silva), Vîrtej, Dobrescu (’67, Ad. Ilie)– Drăghici, Sierra, Raicu (74, David Matei), Topuzov (’46, Chunchukov) – Chipirliu, Boiciuc (’46, Boiciuc)

DECLARAȚII după meci

Rezultatele etapei a 5-a

Corvinul Hunedoara – Concordia Chiajna 2-2

CSM Reșița – Progresul Spartac 0-0

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FK Miercurea Ciuc 1-1

CSM Alexandria – CSM Slatina 0-1

Unirea Dej – Gloria Buzău 2-4

CS Mioveni – CSC Dumbrăviţa 0-1

CS Tunari – Ceahlăul Piatra Neamţ 0-1

Chindia Târgovişte – Unirea Slobozia 0-1

Metaloglobus Bucureşti – FC Argeş 1-1

CSC Şelimbăr – Steaua 3-2

CLASAMENT

sursa: FRF

În etapa a 6-a sunt programate partidele:

CS Concordia Chiajna – CSA Steaua

CSM Slatina – CSC 1599 Şelimbăr

Gloria Buzău – CSM Alexandria

Fotbal Club Argeş – FC Unirea Dej

AFC Unirea 04 Slobozia – Metaloglobus Bucureşti

Ceahlăul Piatra Neamţ – Chindia Târgovişte

CSC Dumbrăviţa – CS Tunari

Csikszereda Miercurea Ciuc – CS Mioveni

Progresul Spartac – Pandurii Târgu Jiu

Corvinul Hunedoara – CSM Reșița

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*