Moment istoric: rețeaua de gaze naturale a comunei Rășinari devine funcțională

Vineri, 31 mai 2024, la ora 11.00 la SRMP, intersecție strada Sibiului cu strada Călinișului, va fi pusă în funcțiune a rețeua de gaze naturale a comunei Rășinari. Acest moment marchează sfârșitul unei așteptări de 94 de ani, de când localnicii au optat pentru tramvai în detrimentul rețelei de gaze naturale.

foto: Primăria comunei Rășinari

24 de kilometri de rețea de gaze naturale

Investiția de 30 milioane de lei cu TVA inclus finanțată prin programul Anghel Saligny cuprinde 24 de kilometri de rețea de gaze naturale, 1930 de branșamente și reabilitarea străzilor pe unde sunt montate conductele. Finalizarea investiției va aduce un plus de confort locuitorilor, care vor beneficia de această sursă de energie.

O alegere vizionară din anii 1930

Dorința de a avea gaz natural în Rășinari datează din anii 1930, când localnicii au avut de ales între o investiție în transportul public (tramvaiul) și una în rețeaua de gaze. Atunci au ales transportul, iar astăzi, după aproape un secol, visul lor de a avea gaze naturale, în localitate, a devenit realitate.

Un pas important spre un viitor mai bun

Implementarea rețelei de gaze naturale reprezintă un pas important spre modernizarea comunei Rășinari și va contribui semnificativ la creșterea calității vieții locuitorilor. Locuitorii a zece străzi vor putea beneficia de gaze naturale începând cu vineri, 31 mai 2024. Furnizarea gazului va începe cu străzile la care rețelele au fost deja verificate, iar până la toamnă va ajunge în întreaga comună.

Un eveniment important pentru comună

Acest eveniment istoric va fi marcat vineri, 31 mai 2024, printr-o ceremonie oficială la care vor fi prezenți oficialități locale și județene, precum și locuitori ai comunei.

„Introducerea gazelor naturale în Rășinari reprezintă un moment semnificativ în istoria comunei, marcat de o așteptare îndelungată și de o dorință naturală de modernizare și îmbunătățire a calității vieții, implementarea acestei investiții va aduce beneficii și confort locuitorilor comunei Rășinari”, spune Bucur Bogdan, Primarul Comunei Rășinari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*