Medieșencele de aur! Au luat din nou titlul continental

Medieșencele Alexandra Hudea și Iulia Mărginean s-au remarcat din nou în întreceri, de această dată ieri, la Castellon (Spania), unde a avut loc a 58-a ediție a Cupei Europei de Cros la nivel de cluburi. Componente ale echipei Clubului Atletic Mica Romă din Blaj, alături de Mihaela Blaga, fetele noastre au reușit clasări excelente, în bloc, pe pozițiile 4-6, cu care au câștigat din nou competiția, după victoria de anul trecut din Portugalia.

foto: facebook/Cristina Man


La întrecerea de ieri, la feminin U20, proba de cross country pe distanța de 5,8 km, au luat startul 17 echipe, din Spania, Italia, Irlanda, Franța, Belgia, Turcia, Finlanda, Elveția, Portugalia, Cehia și România.


Româncele s-au poziționat excelent din primul tur, cu Alexandra Hudea, Iulia Mărginean și Mihaela Blaga, în ordine, pe pozițiile 6-8. În turul 2, Hudea a urcat pe 4, urmată fiind de Blaga pe 5, în vreme ce Iulia Mărginean a rămas pe 7, pentru ca finalul să o găsească pe Mihaela Blaga cu cea mai bună clasare dintre românce, locul 4, cu 19 minute, 30 secunde. Alexandra Hudea a venit pe 5, la 8 secunde distanță, iar Iulia Mărginean a urcat pe 6, cu timpul 19:54.

Deși a deplasat la întrecere doar 3 sportive, în condițiile în care majoritatea cluburilor au avut înscrise în concurs câte 4 atlete, Mica Romă a avut cel mai bun punctaj dintre competitoare. Pe locul secund a urcat Fenerbahce Spor Kulubu (clasări pe locurile 2, 10,12 și 29), iar pe 3 franțuzoaicele de la Clermont Auvergne Athletisme (clasări pe locurile 3, 8, 15 și 18).

„Astăzi (nr ieri – 5 februarie), echipa feminină de junioare (U20) a AC „Mica Roma” Blaj, team coordonat de către Cristina Man, a câștigat titlul continental la ECC Cross Country (Cupa Europei la Cros). Competiție rezervată cluburilor, desfășurată la Oropesa del Mar (Castellon – Spania). Mai exact, cei 5,8 km au fost parcurși de către Mihaela Blaga (19:30 – loc 4, antrenor Cristina Man), Alexandra Hudea (19:38 – loc 5, antrenor Vasile Ibășfălean) și Iulia Mărginean (19:54 – loc 6, antrenor Vasile Herman), fetele noastre  reeditându-și succesul de anul trecut. Și aceasta, chiar dacă team-ul a a avut în componență doar trei alergătoare. Felicitări!“, a transmis Federația Română de Atletism.

Atletele de aur ale Mediașului rămân campioane europene la cros
Unirea face puterea. Au demonstrat-o de-a lungul timpului multe exemple din istoria noastră, iar in prezent vedem acest principiu valabil și in atletism. Două orașe cu un potențial extraordinar in domeniul atletismului, Mediașul și Blajul, și-au unit forțele pentru a participa la competiții internaționale intercluburi.
Duminică 5 februarie Spania a găzduit a 58-a ediție a Cupa Europei de Cros la nivel de cluburi. La această competiție desfășurată la Castellon a luat startul Clubul Atletic Mica Romă din Blaj. Acest club a devenit pentru al doilea an la rând campioană europeană la ECC Cross Country, la categoria sub 20 de ani.
Fetele de aur ale antrenoarei Cristinei Man au izbutit să-și apere aurul obținut în premieră în 2022 in Portugalia din postura de debutante și au urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă la Castellon.
Dintre cele 3 sportive care au luat startul la Cupa Europei de Cros s-au aflat și două eleve ale Liceului Teoretic Axente Sever. Este vorba de Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale, care a incheiat concursul in 19 minute și 38 de secunde, și de Iulia Mărginean din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză, care a obținut un timp de 19 minute și 54 de secunde.
Cel mai bun timp al delegației noastre a fost obținut de a treia sportivă a clubului Mica Romă, Mihaela Blaga, care a incheiat cursa de 6100 de metri in 19 minute și 30 de secunde. În clasamentul pe echipe Mica Romă a cucerit cea mai prețioasă medalie, totalizând 15 puncte, fiind urmată de Fenerbahce cu 24 de puncte și de Clermont cu 26 de puncte.
Alexandra Hudea și Iulia Mărginean au dublă legitimare, la CSȘ Mediaș și Atletic Club Mica Romă din Blaj.  Le felicităm pe atletele noastre, pe antrenorii acestora Vasile Herman, Vasile Ibășfălean și Cristina Man, și le dorim participări pe măsură și la edițiile viitoare.
Ediția 2023 a Cupa Europei de Cros s-a bucurat de participarea a aproape 400 de sportivi reprezentanți ai 77 de cluburi din 22 de țări.“, ne ține la curent cu evoluția fetelor, ca de obicei, Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*