Intrare gratuită pentru sibieni și pensionari la Muzeul Brukenthal, de astăzi, în fiecare prima joi din lună

Doar cu cartea de identitate sau cu certificatul de naștere. Așa pot intra astăzi sibienii și pensionarii în Muzeul Național Brukenthal. La fel se va întâmpla în prima joi din fiecare lună.

Foto: Muzeul Național Brukenthal
Începem anul 2024 cu veste bună!
De astăzi, în prima joi din fiecare lună toți sibienii (cu CI sau certificat de naștere) și toți pensionarii vor avea intrare gratuită în Muzeul Național Brukenthal!
Astfel, astăzi sunt deschise pentru următoarele muzee:
– Muzeul de Istorie Casa Altemberger
– Muzeul de Istorie Naturală
– Muzeul de Istorie a Farmaciei
– Muzeul Cinegetic August von Spiess
„Am inițiat acest proiect ce a fost prezentat și aprobat de Consiliul de Administrație al Muzeului Național Brukenthal în luna decembrie a anului trecut. Muzeul Național Brukenthal este singura instituție culturală din Sibiu care se află în subordinea Ministerului Culturii însă aceasta instituție culturală a luat naștere prin eforturile Baronului Samuel von Brukenthal care a lăsat prin testament colecția sa și Palatul Brukenthal din Piața Mare comunității sibiene. Încă din timpul vieții sale Biblioteca Brukenthal era publică.
Acest lucru a fost desăvârşit în 1817 când s-a deschis oficial acest Muzeu, în acel an fiind vizitat chiar de Împăratul Francisc I și a soție sale Carolina Augusta.
Muzeul Național Brukenthal își desfășoară activitatea în Sibiu, fiind o instituție culturală etalon și un brand al orașului. Din acest considerent cred că trebuie să oferim mai mult comunității în care trăim și în care ne desfășurăm activitatea. Este un cadou pe care Muzeul Național Brukenthal îl face comunității sibiene! Vă așteptăm să vizitați și să vă bucurați de valorile inestimabile prezentate în expozițiile deschise în orașul nostru!
Este o invitație de a redescoperi spațiile muzeele! De multe ori se întâmplă ca locuitorii să cunoască unele lucruri dar socotindu-le aproape și să spunem ale lor să le trateze cu o ușurință si lejeritate. Este un fapt care se întâmplă în toată lumea. Așadar venim cu un mesaj de a redescoperi și de a se bucura de ceea ce orașul nostru deține și expune!”, a declarat Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*