Fortza Hermannstadt! Pasiunea n-are limite!

Administrează unul dintre cele mai mari grupuri ale suporterilor din Sibiu. E pasionat de fotbal și încearcă să reunească fanii FC Hermannstadt sub același „acoperiș“, pentru a împărtăși păreri, experiențe, pentru discuții despre fotbalul sibian, pentru a-i ține la curent pe suporteri cu informații din viața clubului. E o muncă fără beneficii materiale, Marius Rață dezvăluind că e la fel ca oricare fan al clubului, pasionat și plătitor de bilete. Fortza Hermannstadt numără în prezent peste 6.100 de membri.

Cine sunteți dumneavoastră, d-le Marius Rață?

Sunt sibian get-beget, născut în acest oraș în anul 1981. Am terminat cursurile Liceului Agricol, iar în prezent lucrez ca Operator CNC (strunguri automate). Și, peste toate, sunt mare fan al fotbalului sibian.

De unde pasiunea pentru sport/fotbal?

Pasiunea pentru fotbal o am de mic. Am fost o vreme parte din fenomen, am și practicat fotbalul, dar o mică accidentare la genunchi m-a făcut să renunț. Acum regret asta. Nu am apucat să joc la tineret sau seniori. Am fost doar la un club de formare…

Cum ați ajuns să administrați un asemenea grup al suporterilor?

Grupul suporterilor (nr – FORTZA HERMANNSTADT) l-am primit de la cei care au înființat în 2015 echipa, în urmă cu aproape 4 ani. La puțin timp după ce acele persoane au fost îndepărtate de la club.

Ce trebuie să faceți? Cât timp vă ia să întrețineți activitatea pe site?

Ca să fie un grup frumos, să se respecte echipa, jucătorii, trebuie să comunici cu membrii grupului, să le impui unele condiții de limbaj, să nu-și vorbească urât între ei și nici despre jucători. Asta înseamnă ceva timp alocat zilnic grupului, atenție la postări, nu e chiar ușor…

Aveți beneficii? Primiți bani pentru munca și timpul alocat pasiunii dumneavoastră?

Nu, nu am niciun beneficiu, nu câștig nimic și biletele mi le cumpăr, nu primesc intrare liberă la meciuri.

Aveți de furcă cu haterii?

Încă nu am avut de furcă. Mai sunt unele scăpări, înjurături, dar încerc să-mi păstrez calmul și să țin grupul pentru echipă și pentru cei care merită.

 

E cel mai mare grup al suporterilor FC Hermannstadt… Sunteți mulțumit cu aproape 7.000 de membri?

Da, este cel mai mare grup al suporterilor FC Hermannstadt, aș vrea să crească cât mai mult și să fie toți pentru echipa. Chiar și la înfrângeri să încurajeze echipa… să sperăm la mai bine, iar fanii să fie lângă echipă mereu.

Cum vi se pare FC Hermannstadt? Dar fotbalul românesc de acum?

Hermannstadt este o grupare nouă, fără tradiție, dar cred că echipa asta și-a căpătat respectul tuturor prin evoluțiile avute. Cât privește fotbalul românesc, mi se pare că este în scădere.

Cum vi se pare noul Stadion Municipal?

Noua arena este spectaculoasă, Sibiul merita un așa stadion. Îl așteptam de mult, ne-am cam săturat de jucat pe alte stadioane prin țară (Tg Mureș, Pitești, Mediaș)

Sunteți în legătură cu cei de la club?

Da, îi cunosc aproape pe toți (patroni, conducere, staff, jucători)

rata coman

Ce ar trebui făcut, în opinia dvs., pentru a spori atașamentul sibienilor față de echipa orașului?

Pff, aici ar fi mai multe, dar cred că mai multă comunicare cu suporterii ar ajuta, un fan shop, ceva care să-i atragă lângă echipă, întâlniri suporteri și echipă, etc…

Avem un oraș care încurajează sportul? Care este opinia dvs.?

Da, așa cred ,e părerea mea că da, avem un oraș care e pentru sport. Oamenilor le place, eu de exemplu deabia aștept meciurile de acasă, de la Sibiu, să pot merge pe Stadion. Cred că oamenii din Sibiu iubesc echipa, iubesc sportul și mai cred că o Academie mare de Sport, în mai multe domenii, ar fi benefică. Sunt foarte mulți tineri talentați în toate sporturile și așa am putea promova și copiii, dar și Sibiul, ca pe un oraș în care sportul e apreciat cum se cuvine.

Cum va termina FC Hermannstadt acest sezon?

Cu siguranță eu cred că Hermannstadt va termina cu bine. Avem un staff, o conducere și o echipă de Primă Ligă și nu cred că cineva nu poate fi optimist, mai ales că a demonstrat pe teren că poate bate pe oricine. Deci, cum ziceam, avem o Super Familie la Hermannstadt! Fortza Hermannstadt!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*