FC Hermannstadt SPULBERĂ Dinamo: 4-0 (2-0)! Balaure (dublă), Jipa și Alhassan, autorii golurilor sibiene!

FC Hermannstadt a „șifonat“ serios Dinamo, în această seară, pe Stadionul Municipal Sibiu, scor 4-0 (2-0) într-un meci din cadrul etapei a 13-a a Superligii. Gruparea sibiană a reușit o prestație consistentă, controlând fără probleme partida.

(Dan GREAVU)

Balaure, foto stânga, ajunge la cota 5 în acest sezon, Jipa a marcat primul său gol în Superligă, iar Alhassan primul din acest sezon (Foto: facebook/ FC Hermannstadt)

Nici nu s-au așezat bine oamenii pe scaune, după momentul festiv cu fostul jucător Ovidiu Tîlvan la centru, pentru lovitura de start, că portarul Cătălin Căbuz scotea deja balonul din plasă. Ilic (‘2) a șutat din lovitură liberă în stâlpul din stânga lui Căbuz, iar Gregorio a înscris, după o învălmășeală în careu. VAR-ul l-a „văzut“ pe autor în ofsaid, iar tabela s-a întors la 0-0.

Bucuria anulării golului a fost dublată imediat, Balaure reușind să înscrie din nou pentru FC Hermannstadt după 7 etape de „secetă“. A profitat de o greșeală în lanț în defensiva dinamovistă, reluând tare, plasat, din interiorul careului. Era minutul 5: 1-0

În minutul 19, Paraschiv a căutat să se strecoare printre 3 adversari, mingea avea să fie deviată în stânga la Jipa, care a trimis o torpilă, din unghi, sub transversală, pentru 2-0. Gol spectaculos! Prima reușită în Superligă pentru tânărul jucător adus de la Chindia! Același Jipa (’27) s-a descurcat minunat în fața apărării dinamoviste și a șutat la o palmă de stâlpul din colțul lung al lui Golubovic, semnând ultima mare ocazie a reprizei.

La reluare, nou intratul Gabi Iancu a deschis seria ocaziilor sibiene, pentru ca Silviu Balaure (‘55) să se plaseze din nou fericit, la o minge respinsă de defensiva dinamovistă, sibianul reușind dubla cu un șut din apropierea punctului cu var: 3-0!

Paraschiv (‘60) a încercat și el să spargă gheața, după 3 runde sterile, la capătul unei frumoase acțiuni personale, dar balonul a ocolit poarta. Cu meciul rezolvat din timp, gruparea sibiană a cedat apoi inițitiva, căutând să speculeze spațiile libere. Doar Ghezali ne-a dat ceva emoții, în vreme ce Oroian (’88) a înscris din nou pentru FC Hermannstadt, dar golul său a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Fără nicio reușită în acest sezon, Baba Alhassan a găsit și el calea spre gol, în primul minut de prelungire, când cărțile erau deja făcute. A luat o acțiune pe cont propriu și a înscris spectaculos: 4-0. 

Echipele

FC Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, I. Stoica (‘72, Bejan), Medina – Jipa, Mino Sota (‘65, Biceanu), Alhassan, Balaure (‘65, Oroian),– Neguț (‘46, Gabi Iancu), D. Paraschiv (’84, Fonseca). Antrenor: Marius Măldărășanu

Dinamo: Golubovic – Costin, Lucas Alves, Homawoo, Amzăr – N. Roșu (‘59, Iglesias), Larrucea (‘33, Politic), Bena, Ilic – Gregorio (‘70, Ghezali), Abdallah (’59, Bani). Antrenor: Ovidiu Burcă

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt urcă pe 5 în clasament, cu 19 puncte, dar are 2 jocuri în plus față de Farul Constanța (locul 6, cu 18 puncte). În etapa următoare, echipa sibiană se deplasează la Galați pentru întâlnirea cu Oțelul, meci programat sâmbătă 28 octombrie, de la ora 14.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*