Cupa României de Artă Florală, găzduită la Sibiu

Sibiul găzduiește, în 13 și 14 noiembrie, cea de-a doua ediție a Cupei României de Artă Florală.

Organizat de Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic, evenimentul este unul care își propune să promoveze imaginea floriștilor români ca artiști și nu doar ca simpli vânzători de flori.

Cupa României de Artă Florală se desfășoară pe durata a două zile și consta realizarea de compoziții florale, de mari si mici dimensiuni, pe parcursul a trei probe. Concurenții trebuie să respecte un regulament foarte strict impus de un juriu internațional, format din: Marios Vallianos, președinte al Asociației de Floriști din Grecia, Ioachim Erema, designer florist în Marea Britanie, ambasador Floral Fundamentals, și Annemarie Duchateau, designer florist în Belgia și membru al Internațional Florist Organisation.

Conceptul evenimentului din acest an este legat de sărbătorirea a 100 ani de la Marea Unire, potrivit organizatorilor. Tematica evenimentului urmărește reamintirea elementelor de identitate națională. Se vor reuni oameni înzestrați cu frumos, oameni talentați și îndrăzneți, dar și floriști veniți din toate colțurile țării .

Iubitorii de flori și de artă sunt invitați și ei să admire și să analizeze îndeaproape creațiile concurenților. Accesul vizitatorilor va fi permis miercuri, 14 noiembrie, începând cu ora 13, în holul hotelului Ana Airport din Sibiu.

Evenimentul va continua cu o demostrație florală susținută de Ioachim Erema, Ella Fodor și Anca Ungureanu.

„Am ales Sibiul în acest an pentru farmecul lui aparte, pentru oamenii calzi și iubitori de frumos. Este o onoare pentru noi ca în an centenar să putem oferi sibienilor un astfel de spectacol de culoare și frumos și sperăm să fie primit cu interes”, au declarat reprezentanții AADF, într-un comunicat de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura