Comercianți de bijuterii din Sibiu, arestați în Italia

Șase persoane din Sibiu, urmărite internațional pentru constituirea unui grup infracțional nestructurat și evaziune fiscală cu bijuterii din aur, provenite din Turcia, au fost depistate în urma colaborării dintre polițiștii români și cei italieni.

La data de 16 august, cele șase persoane date în urmărire internațională au fost depistate în localitatea italiană Ravenna, anunță reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu și autoritățile italiene. Pe numele acestora, trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani, Tribunalul Hunedoara a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional nestructurat și evaziune fiscală.

„În fapt, în perioada 2009 – 2012, cei șase ar fi achiziționat cantități însemnate de bijuterii din aur din Turcia, pe care le-ar fi introdus în România fără a le declara autorităților vamale în vederea îndeplinirii formalităților de vămuire.
Ulterior, bijuteriile din aur ar fi fost comercializate de cei în cauză în magazinele pe care le administrau în municipiul Sibiu fără documente justificative, pentru a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate statului.
Schimbul de date și informații s-a realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională”, se arată în comunicatul polițiștilor sibieni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*