USR Sibiu solicită clarificări din partea Primăriei cu privire la organizarea cursurilor de prim ajutor în municipiu (CP)

USR Sibiu, prin vocea consilierei locale Diana Mureșan, a adus în atenția opiniei publice o problemă legată de organizarea cursurilor de prim ajutor în rândul dascălilor.

Foto: USR Sibiu

În ultima ședință a Consiliului Local, Diana Mureșan a solicitat Primăriei să se implice activ în organizarea acestor cursuri, fiind o temă de actualitate după tragedia de la Cluj care a scos la lumină o mare vulnerabilitate a personalului didactic și nedidactic în momente vitale… Cu toate acestea, răspunsul primit din partea Primăriei ridică semne de întrebare și necesită clarificări urgente.

Printr-o adresă oficială de la Primărie, ni s-a comunicat că aceste cursuri de prim ajutor nu sunt considerate o prioritate, deoarece școlile sunt arondate la 31 de cabinete medicale, iar cele 46 de cadre medicale au printre atribuții și organizarea și susținerea acestor cursuri.

Cu toate acestea, informațiile prezentate în presa locală contrazic categoric aceste informări: conform acestor surse, mai mult de jumătate din școlile din municipiu nu au personal medical, iar Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și filiala Crucea Roșie văd o necesitate absolută și solicită ajutor comunității pentru astfel de cursuri.

„În calitate de consilier local, mă văd nevoită să adresez întrebări clare și directe către Primărie: care este problema reală în ceea ce privește organizarea cursurilor de prim ajutor în municipiu? De ce nu primim asigurări corespunzătoare și clare din partea Primăriei, în timp ce alte instituții furnizează informații contradictorii și chiar solicită ajutorul comunității sibiene? Aceste cursuri sunt esențiale pentru a asigura un răspuns prompt și eficient în caz de urgențe medicale în școli și în comunitate. Indiferent cât ni se par acum de inutile, cunoștințele dobândite fac de cele mai multe ori diferența dintre viață și moarte”, a declarat Diana Mureșan.

FILIALA LOCALĂ USR SIBIU

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*