Un somn bun îți poate prelungi viața cu până la 5 ani

Cercetătorii de la Harvard au descoperit că persoanele care dorm bine noaptea s-ar putea bucura de o viață mai lungă cu câțiva ani față de cei care nu se odihnesc destul, informează The Telegraph.

 

Foto: Sleep Medicine Clinic

Somnul odihnitor regulat ar putea extinde viața bărbaților cu până la cinci ani și pe cea a femeilor cu peste doi ani, sugerează un nou studiu, citat de Digi 24.

Oamenii de știință au analizat date strânse de la peste 170.000 de persoane și au descoperit că cele care se bucură de un somn de o calitate superioară trăiesc cel mai mult. Studiul mai arată că 8% dintre decese, indiferent de cauze, ar putea fi asociate cu obiceiurile proaste legate de gestionarea orelor de somn.

Cele cinci condiții pentru un somn de calitate

Oamenii care au avut cele mai multe beneficii au dormit între 7 și 8 ore pe noapte, nu au întâmpinat nicio dificultate în a adormi și nici nu au avut probleme care să îi trezească prematur din somn.

Aceștia nu au folosit somnifere și au declarat că s-au simțit bine odihniți în cel puțin cinci zile pe săptămână. În cazul persoanelor care au dormit cel mai bine, speranța de viață a fost cu 4,7 ani mai mare la bărbați și cu 2,4 ani mai mare la femeiîn comparație cu cei care au îndeplinit maxim una dintre cele cinci condiții menționate mai sus necesare unui somn de calitate.

Continuare AICI:

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*