Tribunalul Sibiu i-a dat DREPTATE lui Răduinea

După ce a îndrăznit să sancționeze contravențional pe șeful IPJ Sibiu pentru că a parcat neregulamentar, agentul Marian Răduinea a fost dat afară din Poliție pentru „comportament necorespunzător”.

Marian Răduinea

Sindicatul polițiștilor i-a luat apărarea agentului Răduinea, care a avut îndrăzneală să-l sancționeze pe șeful IPJ Sibiu și care fost destituit în urmă cu o lună. Conducerea Poliției din Sibiu a socotit că Răduinea a avut un „comportament necorespunzător în serviciu, familie sau societate”, potrivit unui document semnat de comisarul-șef Tiberiu Ivancea. Judecătorii au analizat situația și au suspendat efectul actelor comisarului Ivancea.

Comisarul Ivancea, acuzat de abuz

Agentul Marian Răduinea a susținut, luna trecută, că destituirea nu a făcut decât să certifice seria de abuzuri la care a fost supus în ultimul timp. „Se poate vedea clar că mașina inspectorului șef este parcată ilegal. Orice polițist care-și face corect meseria ar fi trebuit să sancționeze această abatere. Ivancea a refuzat să ofere datele personale, cum este obligat orice cetățean al României, și a reacționat îndreptându-se asupra mea, abuzând de funcția pe care o deține acum. Sunt sigur că în orice alt stat european munca mea era apreciată și contravenientul pedepsit. La Sibiu, polițistul este destituit chiar de cel care încalcă legea!”, a declarat polițistul Răduinea pentru Mesagerul de Sibiu.

Reacția sindicatului

Sindicatul Național al Polițiștilor din România – DECUS, prin președintele său, Gabriel Ivanov, susține că toți membrii de sindicat vor beneficia de sprijin total. „Colegul nostru Marian Răduinea va fi consiliat și sprijinit pentru a urma toate căile legale pentru a contesta sancțiunile primite. Aceste sancțiuni vor fi formulate atât la Inspectoratul General al Poliției, cât și la instanțele competente“, a declarat Ivanov, contactat de reporterii Mesagerului.

Judecătorii au suspendat decizia lui Ivancea

Prin urmare, Răduinea s-a adresat instanței de judecată solicitând suspendarea hotărârii de destituire. Zilele acestea, Tribunalul Sibiu a înclinat balanța în favoarea polițistului Răduinea pronunțând o hotărâre în acest sens. Tribunalul Sibiu-Secția Contencios, Administrativ și Fiscal s-a pronunțat în dosarul nr.2342/85/, iată soluția pe scurt: “admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâtul IPJ Sibiu, cu sediul în Sibiu, str. Revoluţiei, nr. 4-6, jud. Sibiu dispune suspendarea dispoziţiei nr.55645/11.10.2018 emisă de Şeful IPJ Sibiu, până la pronunţarea instanţei de fond; cu drept de recurs, înregistrat la Tribunalul Sibiu, în termen de 5 zile de la comunicare. Contactat de jurnaliștii Mesagerului de Sibiu, agentul Marian Răduinea a declarat: “Deocamdată aștept ca IGPR să anuleze definitiv această măsură abuzivă și răzbunătoare!“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*