Transilvania Tattoo aduce în România cei mai tatuaţi oameni din lume. Chiar şi în ochi

Celebrul artist american Joe Smith, vedeta emisiunii „Inked” cu milioane de viziualizări pe YouTube, şi prietena sa, Nes, una dintre cele mai tatuate femei din lume, sunt prezenţi, începând de vineri, pentru prima dată la un festival de tatuaje din România, la Transilvania Tattoo Expo de la Sibiu.

Foto: AGERPRES

Cei doi fac senzaţie prin felul în care arată. După venezueleanul Emilio Gonzalez, cel mai tatuat om din lume şi artist tatuator care a fost la Sibiu începând cu 2016, Joe şi Nes reuşesc să se facă zilele acestea remarcaţi, ei având chiar şi ochii tatuaţi. Tatuarea globului ocular este o modă a ultimilor ani în materie de tatuaje, însă acest lucru nu este la îndemâna oricui, pentru că foarte puţini artişti se încumetă să îşi pună amprenta pe ochii unui client.

„Anul acesta, la cea de a 12-a ediţie a Transilvania Tattoo Expo vă aşteptăm cu nişte numere inedite în program. (…) Ca şi punct culminant al acestei ediţii ne putem mândri cu prezenţa lui Joe Smith din New York, care este unul dintre cei mai mari colecţionari de tatuaje din lume şi un artist extraordinar. (…) Pentru noi este o sursă de inspiraţie şi un prilej de a face un schimb de experienţă”, a declarat organizatorul Transilvania Tattoo Expo, tatuatorul Ovidiu Popârţan, vineri, la o conferinţă de presă.

Anul trecut, în salonul său din Sibiu, acesta l-a tatuat pe Vlad Ţepeş pe gâtul lui Joe Smith. Despre tatuajul cu Vlad Ţepeş, Joe spune că şi l-a dorit pentru că a vrut „ceva care să reprezinte România şi Transilvania”.

„Îmi place Sibiul şi îmi plac oamenii de aici, arhitectura şi stau la o fermă de cai numită Zorabia. Sunt oameni atât de grozavi. Îmi place să fiu aici, iubesc România. Îmi place Sibiul, străzile lui pietruite şi stilul gotic de aici. Transilvania Tattoo Expo este un loc uimitor. Este o onoare şi o plăcere pentru mine să fiu primit de Ovidiu Popârţan”, a spus Joe Smith jurnaliştilor.

În ultimul an, Joe şi-a tatuat ochii, ceea ce recunoaşte că reprezintă un risc, fiindcă dacă nu ştii procedura corectă, poţi să orbeşti. Artistul american spune că nu este aşa de dureros să îţi faci tatuaje în ochi, pe globul ocular, pentru că în zona unde se face incizia nu ar fi terminaţii nervoase.

Nes, prietena lui Joe, este faimoasă nu doar în SUA, ci şi în lume. Este una dintre cele mai tatuate şi modificate femei din lume. În ce priveşte faţa, fruntea, ochii, nasul, urechile, chiar şi limba, gingiile, toată faţa ei sunt fie tatuate, fie modificate. Practic, Nes se mândreşte că numai 0,2 la sută din corpul ei nu a fost încă tatuat sau modificat, ceea ce înseamnă o mică bucată de piele de sub degetele de la picioare. Şi asta pentru că şi-a tatuat chiar şi palmele şi tălpile.

„Am mai puţin de 0,2 la sută netatuat. Mi-am tatuat chiar şi limba, gingiile şi globii oculari. În ceea ce priveşte tatuatul ochilor, este ceva mai mult psihologic, pentru că este frica de ace în ochi”, a spus Nes, în aceeaşi conferinţă de presă.

Organizatorul Transilvania Tattoo Expo, Ovidiu Popârţan, are palmele tatuate de Joe Smith şi spune că „a fost destul de dureros, dar o experienţă extraordinară”. Întrebat de ce s-ar tatua cineva în ochi, să încerce să îşi schimbe culoarea acestora cu un tatuaj pe globul ocular, Ovidiu Popârţan spune că este vorba despre „depăşirea limitelor personale”.

„Este o competiţie cu tine însuţi. Referitor la ochi, dincolo de estetică, este şi partea de autocontrol, aşa cum spunea şi Nes, partea de meditaţie, starea pe care ţi-o impui în care îţi faci un tatuaj, tatuajul este o atitudine faţă de societate, faţă de tine însuţi. Nu ştiu pe nimeni în România şi nici în Europa care să facă (tatuaje în ochi n.r.). Este o tehnică specială şi trebuie să ai o precizie fantastică, omul se mişcă, la fel şi globul ocular. Sunt riscuri pe care şi le asumă şi clientul şi tatuatorul”, a precizat Ovidiu Popârţan.

Zeci de tatuatori din mai multe ţări, clienţi veniţi din ţară şi străinătate să îşi facă un tatuaj la Transilvania Tattoo Expo, şi-au dat întâlnire de vineri până duminică seara, la Sala Thalia din Sibiu, unde, o dată pe an, ineditul eveniment marchează premiere nu doar pentru oraş, ci şi pentru România. AGERPRES

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*