Tradiții – o punte între suflete

Într-o civilizație ca a noastră apar tot mai multe curente noi și tocmai din acest motiv avem nevoie de unul dintre cele mai importante aspecte și anume cultura tradițională, care pe zi ce trece dispare din viața noastră.

În acest sens, Casa de Cultură a Studenților Sibiu vă așteaptă cu drag să vă bucurați de un spectacol de neuitat alături de artiști, dansatori și interpreți de muzică populară din România și din Slovacia, sâmbătă, 18 noiembrie, ora 19.00, pe scena Căminului Cultural din Șelimbăr.

Sprijiniți de Consiliul Local și Primăria comunei Șelimbăr, Ansamblul Folcloric Studențesc „Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, Ansamblul Folcloric Studențesc „Doina Carpaților” al Casei de Cultură a Studenților Iași și Ansamblul Folcloric „Orgonina” din Slovacia s-au asociat pentru a realiza un spectacol de excepție care va reliefa dialogul artistic dintre obiceiurile noastre și obiceiurile slovace. Seara va fi marcată de momente care vor promova și conserva valorile patrimoniului material și imaterial, devenind, cu siguranță, un proiect de suflet al comunității din comuna Șelimbăr, care se bucură în acest an de o Agendă Culturală foarte activă și oferă un exemplu de susținere a valorilor culturale.

Ansamblul Folcloric Studențesc „Ardealul” ne va demonstra încă o dată de ce este atât de îndrăgit și cunoscut de publicul sibian. Este de evidențiat faptul că alături de „oamenii în floarea vârstei” – studenții din cadrul ansamblului – cu aceeași mare dăruire evoluează și orchestra ansamblului, condusă de dirijorul Doru Sava. Iar ceea ce reușește de fiecare dată coregraful Sorin Bădiță este greu de surprins în cuvinte și doar prezenți la spectacol veți putea aprecia măiestria și armonia mișcărilor pogorâte din lada de zestre a sufletului său.

„În cadrul Casei de Cultură a Studenților Sibiu activitatea culturală, sub diversele ei forme de manifestare, este foarte intensă și avem deplina convingere că și alte instituții vor lua exemplul punerii în valoare a resurselor tinerilor artiști. Din punctul de vedere al promovării național și internațional, mai sunt multe lucruri de făcut, și poate că va veni o zi când România va fi promovată și percepută în Europa și în lume ca o țară în care cultura tradițională este bine”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este co-finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Local și Primăria comunei Șelimbăr.


ADVERTORIAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura