Tot ce trebuie să ştim despre antibiotice

Rezistenţa la antibiotice este o problemă tot mai mare la nivel global.

Aceasta apare, după cum ştim, din cauza faptului că oamenii au ajuns să ia antibiotice chiar şi în cazurile în care acestea nu au cum să rezolve problema, scrie Mediafax, preluată de Monitorul de Cluj.  Iată când trebuie şi când nu trebuie să luăm acest tip de medicamente.

Pot face mai mult rău decât bine

Medicii avertizează că dacă iei antibiotice pentru o răceală sau pentru o infecţie minoră care nu răspunde la acest tip de medicamente, vei creşte rezistenţa la bacterii în interiorul corpului tău. Acest lucru înseamnă că organismul tău nu va mai răspunde la tratamentul cu antibiotice atunci când vei avea cu adevărat nevoie de ele. Cel mai bine este, astfel, să te adresezi medicului de familie.

Ce boli pot trata antibioticele:

-infecţii bacteriene
– pneumonie
– o serie de infecţii transmise pe cale sexuală
– impetigo
– acnee severă
– infecţii pulmonare

Ce boli nu pot trata antibioticele:

– infecţiile virale
– durerile de ureche
– durerile în gât
– răcelile
– gripa

Cum să iei antibiotice aşa cum trebuie?

Ia doar tratamentul prescris de medicul de familie. Termină întotdeauna tratamentul, chiar dacă începi să te simţi mai bine înainte de terminarea lui. Dacă uiţi să iei o doză din tratament, ia-o cât de repede îţi aminteşti, apoi continuă cursul normal al tratamentului. Dacă se apropie timpul să iei următoarea doză, treci peste cea de care ai uitat, astfel încât să nu rişti să ai de-a face cu o reacţie adversă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura