Teatrul sibian, susținut de BRD

Între 21 și 25 martie, la Sibiu are loc o nouă ediție a microstagiunii BRD Scena 9, un parteneriat care presupune cinci zile cu cele mai importante producții ale Teatrului Național „Radu Stanca”.

„Iubirea la oameni“ / foto: Nicolae Gligor

Programul microstagiunii

Cele șapte spectacole care se vor juca în perioada 21-25 martie sunt: „De veghe la Taj Mahal“, de Rajiv Joseph, regia: Radu Alexandru Nica (21 martie, ora 19.00, la TNRS); „Iubirea la oameni“, după Dmitri Bogoslavski, regia: Bogdan Sărătean (22 martie, ora 17.00, Studioul CAVAS, Facultatea de Litere și Arte); „Szenen Einer Ehe“/„Scene dintr-o căsnicie“, după Ingmar Bergman, regia: Charles Muller (22 martie, ora 19.00, la TNRS); „Emigranții“, după Slawomir Mrozek, regia: Dan Glasu (23 martie, ora 17.00, la Studioul CAVAS), „Omul cel bun din Sîciuan“, după Bertolt Brecht, regia: Anca Bradu (23 martie, ora 19.00, TNRS), „10“, după Csaba Székely, regia: Radu Alexandru Nica (24 martie, ora 19,00, TNRS); „Avioane de hârtie“, după Elise Wilk, regia: Eugen Gyemant (25 martie, ora 17.00, Studioul CAVAS); „Hedda Gabler“, după Henrik Ibsen, regia: Botond Nagy (25 martie, ora 19.00, TNRS).

Parteneriat de durată

O parte din festival e sprijinită cu o contribuție importantă din partea BRD, premiul Iulian Vișa pentru tineri regizori și regizoare este oferit tot de ei și, de asemenea, banca se implică în școala doctorală de la Universitatea „Lucian Blaga”, în artele spectacolului și management cultural, care va avea susținerea lucrărilor pentru prima promoție în toamna acestui an. „Am ținut și ținem la parteneriatul cu BRD pentru că, an de an, am reușit să facem «Manifestul pentru dialog»”, a declarat Constantin Chiriac, directorul TNRS.

Ce se întâmplă cu Fabrica de Cultură?

Sunt puține speranțe ca Faustul lui Purcărete să revină în martie la Fabrica de Cultură, în lipsa autorizației ISU, motiv pentru conducerea teatrului a hotărât să înlocuiască cele două reprezentații cu unul dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul său, „Încurcă-i drace”, care se va juca în 30 și 31 martie, de la ora 19, la sediul TNRS. „Am făcut toate eforturile posibile să respectăm toate cerințele, dar la fiecare încercare de dialog, vin cu alte cerințe. Am răspuns tuturor solicitărilor și sperăm ca până la finalul lunii martie să primim un răspuns pozitiv în legătură cu această autorizație”, a declarat Chiriac. Potrivit acestuia, tot ce a fost construit la Fabrica de Cultură respectă toate regulile, această locație având șase locuri de evacuare în care distanțele până afară sunt mai mici de 30 de metri. Totuși, „e un proces lent, care implică multe vizite și costuri mari”, conchide Chiriac.


Cătălina STANISLAV

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura