Ouă proaspete și carne de pui, în fiecare sâmbătă în Piața Transilvania.

Cu toții suntem preocupați să îi oferim organismului nostru produse de cea mai bună calitate. Magazinele sunt pline, dar găsirea produselor naturale reprezintă o adevărată aventură. Producătorii locali din Piața Transilvania reprezintă însă o soluție.

 

Ana Istrate vine la Piața Volantă Transilvania din Slimnic, cu ouă proaspete de găină și cu carne de pui. Povestește că se ocupă de această activitate de șapte ani. Prima oară s-a ocupat cu vânzarea de produse lactate iar mai apoi s-a axat doar pe ouă și pui.

Mărfurile pe care le puteți procura de la taraba ei sunt produse exclusiv în ferma proprie.

„Produsele sunt naturale din interiorul fermei noastre. Avem  pământul nostru, unde producem furajul cu care hrănim păsările. Noi nu cumpărăm  nimic” ne-a mărturisit Ana Istrate.

Consideră că produsele naturale sunt căutate de cumpărători datorită calității superioare și a gustului specific. Este de părere că, pentru a putea convinge un om să cumpere produse, mai întâi trebuie să vadă cum trăiesc animalele, ce hrană și ce condiții au.

„Am clienți care au fost acasă, au văzut și au rămas fideli” a mai spus femeia.

Ana Istrate își dorește să se extindă, dar schimbările climatice si dorința tot mai scăzută a cumpărătorilor de a alege produsele naturale din cauza majorării prețurilor o rețin să viseze mai mult.

Adriana Tăvală este din comuna Șura Mare. Vinde în piață chiar de la deschidere, de aproximativ 10 ani. La taraba ei puteți găsi ouă, pui și brânză din lapte de oaie.

Povestea Adrianei Tăvală nu este una foarte complicată. La început vindea ouă, pentru că aduna mai mult decât putea consuma. Mai apoi a început să crească pui, pe care îi sacrifica și îi aducea în piață. Ulterior, fiul doamnei a început să crească oi, prin urmare a adăugat la lista produselor pe care le vinde și brânza de oaie. Din păcate, brânza o puteți găsi doar o perioadă scurtă de timp, și anume din aprilie până la finalul lunii august.

În legătură cu vândutul în piață, Adriana spune că o dată ce te-ai apucat, nu te mai poți opri.

Este de părere că produsele naturale sunt la mare căutare deoarece sunt cu mult mai sănătoase față de cele din magazine și gustul este incomparabil.

Adriana Tăvală nu dorește sa se extindă deoarece, pe lângă vânzarea de produse naturale în Piața Transilvania mai are și un job care nu îi permite dezvoltarea acestei acțiuni. În plus mai vinde și de acasă. Mărturisește însă că este mulțumită, deoarece produsele surplus îi ajung exact pentru o sesiune de vândut săptămânal în piață și tot din acest motiv nu dorește colaborarea cu un magazin mare.

Ana Istrate și Adriana Tăvală pot fi găsite în Piața Volantă de lângă Sala Transilvania în fiecare sâmbătă înttre orele 8 și 12.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*