Sibienii de la GEAR MANIACS, premiul „Nație prin Educație“ la Iași!

Echipa de robotică a Colegiului Național „Samuel von Brukenthal“ Sibiu a cucerit Premiul „Nație prin Educație“, ieri, la Competiția Națională de Robotică First Tech Challenge desfășurată la Iași și la care au participat 60 de echipe de la cele mai renumite licee din țară. „A fost un weekend minunat, un weekend foarte greu și plin de emoție. Am avut parte de meciuri frumoase și, la final, am fost recompensați cu premiul Nație prin Educație oferit de organizatorii competiției“, ne-a declarat Cătălina Rebegel, unul dintre mentorii echipei sibiene.

(Dan GREAVU)

foto: captura videoo

Aflată la al 6-lea sezon consecutiv în această competiție, Gear Maniacs a fost locul 16 în clasamentul de calificare, la Competiția Națională de Robotică First Tech Challenge. A participat în formula: 

Muntean Denisa-Maria 10A (Liderul Echipei)

Bucur Mihnea 12 A (department Software)

Presecan Răzvan 9D (department Software)

Greger Darius 12A (department Hardware)

Suciu Albert 9A (department Hardware)

Dincă David 9D (department Hardware)

Crăcea Adelin 12B (department Hardware)

Müller Elias 10A (department Hardware)

Răhăian Emil 12A (department Outreach)

Gligor Maria 12D (department Outreach)

Kopatz Paul 12D (department Outreach)

Călin Daiana 9A (department Outreach)

Rebegel Cătălina – prof matematică (mentor)

Dumitrescu Diana – prof informatică&TIC (mentor)

EXCLUSIV Gear Maniacs Sibiu, echipa elevilor care îmblânzesc roboți! A început bătălia finală

Pe lângă Gear Maniacs, singura reprezentantă a municipiului, au mai participat și 3 echipe din Mediaș: The Resistance și Code Warriors, ambele de la Liceul Teoretic „Roth-Oberth” Mediaș, și SNGine Team, de la Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș. Cea mai bună performanță a fost obținută de SNGine Team, care a cucerit Premiul II la categoria Control Award. 

O altă performanță importantă a fost realizată de The Resistance, de la Liceul Teoretic „Roth-Oberth”, locul 4 în clasamentul de calificare, la Competiția Națională de Robotică First Tech Challenge, din 60 de finaliste! A pierdut în semifinala 2, dar a câștigat respectul tuturor!

SNGine Team (loc 7), de la Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș, The Resistance (loc 4) și Code Warriors (loc 46), ambele de la Liceul Teoretic „Roth-Oberth” Mediaș au participat în weekend la etapa națională a FIRST Tech Challenge România, alături de cele mai bune alte 57 de echipe din țară, din peste 170 înscrise la startul întrecerii din acest an.

Marele premiu a fost adjudecat în acest an de AICitizens, echipa de robotică a Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani, care va reprezenta România la Campionatul Mondial „2024 FIRST Championship“, programat în perioada 17-20 aprilie la Houston (SUA)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*