Sezonul legumelor și fructelor este în toi în Piața Volantă Transilvania!

Legumele și fructele se găsesc la tot pasul și reprezintă o sursă foarte bună de vitamine. După cum spune și proverbul „Un măr pe zi ține doctorul la distanță”, așa vă încurajăm și noi să consumați cât se poate de des fructe și legume.

Fie că le consumăm simple, în salate, sub formă de murături sau sub alte forme, în cele din urmă tot ce contează este să le consumăm pentru a ne  îmbunătăți sănătatea.

Ana  Hiciu, este din Orlat și aduce la taraba ei o gamă variată de legume. Cultivate exclusiv în grădina proprie, legumele Anei Hiciu sunt alegerea perfectă atât dacă doriți să le folosiți pentru salate sau să le consumați într-o perioadă scurtă, dar și pentru a fi conservate sub formă de murături sau alte preparate.

Ana Hiciu se ocupă de această activitate de când se știe, iar de ceva vreme în locul dumneaei se află fiica ei, Simona.

Simona se ocupă personal de activitatea moștenită de la mama sa. Spune că nu are angajați și că ea se ocupă de tot, de la cultivat până la vândut.

Și socrii Simonei se ocupă de cultivarea legumelor, prin urmare femeia a ajuns să îndrăgească această activitate din care în cele din urmă își câștigă pâinea de zi cu zi. În afara legumelor pe care le comercializează în timpul verii, Simona, împreună cu socrii se ocupă și de răsaduri.

„Noi ne ocupăm și de răsaduri. Deci primăvara vând răsaduri de roșii, de toate legumele.” a declarat femeia.

Consideră că produsele naturale sunt mai căutate de către cumpărători față de cele din magazine si spune că față de cele din magazine sunt mult mai sănătoase. Este de părere că gustul și calitatea sunt două dintre motivele pentru care cumpărătorii aleg produsele dumneaei.

„Poate produsele naturale nu sunt 100% bio dar încercăm pe cât se poate să le creștem organic. Suntem foarte atenți la ele și nu urmărim să facem producție ci mai degrabă să fie bune.” a mai spus Simona.

Pe lângă Piața Volantă Transilvania, Simona vinde zilnic și în Piața Agroalimentară Vasile Aaron, dar spune că își dorește mult să se poată extinde și muncește pentru a-și îndeplini țelul.

Dacă pe viitor i s-ar propune colaborarea cu un magazin pentru furnizarea de legume naturale, spune că ar accepta dar momentan nu produce suficient pentru a livra.

Amalia Turoiu este din satul Nou. La fel ca doamna Hiciu și doamna Turoiu propune spre vânzare legume proaspete, numai bune pentru consum dar și pentru conservare.

Amalia Turoiu cultivă legume de 10 ani și tot de atunci vinde în piață. A pornit pe acest drum sfătuindu-se cu familia.

„Am decis împreună cu familia. Am avut ceva teren, am avut grădină mare, era păcat  să stea gol acolo” a relatat femeia.

Pe viitor nu plănuiește să se extindă deoarece vinde și în Piața Rahova și mărturisește că este mulțumită.

În ceea ce privește ce aleg cumpărătorii, spune că a observat că produsele naturale sunt mult mai căutate în comparație cu cele din supermarketuri și că este foarte fericită pentru că vede că mai ales tinerii aleg să își facă cumpărăturile din piață.

„Produsele naturale sunt mult mai căutate. Noi am văzut și de aceea am și continuat. De asemenea, m-am bucurat să văd din ce în ce mai mulți tineri care vin si cumpără de la noi. Părerea mea e că toți care cumpără de la noi o fac datorită calității și gustului. Eu mereu am fost corectă. Nu ne putem bate joc de oameni. De aceea, oamenii care au cumpărat de la noi și au văzut calitatea au rămas fideli.” a mărturisit Amalia Turoiu.

De vândutul în piață se ocupă fiul ei. Dacă i s-ar propune colaborarea cu un magazin, in prezent, ar refuza, dar nu exclude această variantă pentru momentul în care fiul nu ar mai putea să o ajute.

Dacă doriți să vă aprovizionați pentru iarnă și nu numai, pe copiii ambelor producătoare îi găsiți în fiecare sâmbătă, între 8 și 12, la Piața Volantă Transilvania, iar în restul zilelor in celelalte două piețe în care vând fiecare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura