Şeful Poliţiei din Sibiu, acuzat că a plagiat teza de doctorat

Comandantul IPJ Sibiu, comisarul-șef Tiberiu Ivancea, este acuzat că a plagiat lucrarea de doctorat. Acuzaţiile sunt aduse de Marian Răduinea, un poliţist de la Brigada Rutieră cu care Ivancea se află într-un conflict mai vechi.

Acesta din urmă susţine că a folosit două soft-uri anti-plagiat autorizate de Ministerul Învăţământului şi afirmă că acestea au evidenţiat faptul că teza şefului său conţine paragrafe întregi preluate de la alţi autori. “Am sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) dar şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba în legătură cu acest apect” , declară poliţistul Răduinea. Urmează ca lucrarea lui Ivancea să fie analizată iar procurorii să stabilească ce beneficii financiare a avut acesta în urma obţinerii titlului de doctor. Precizăm că teza comisarului Ivancea este – “Geopolitica resurselor energetice şi impactul asupra securităţii” . Ivancea este acuzat  că a uitat o notă de subsol în teza sa, nota aparţinând de fapt celui de la care a fost plagiat o parte din text. “ Teza conţine paragrafe întregi unde se relatează despre Marea Caspică, Marea Neagră, Iran, situaţia internaţională, etc. care sunt copiate de pe diverse site-uri făără a se indica sursa originală” , susţine Răduinea.


Profesorul dr. ing. Dorin Isoc, preşedinte la Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), din Cluj Napoca a primit şi el acuzaţiile de plagiat adresate comisarului Ivancea.
“ Plagiatul este boală grea şi rea. Ea seamănă cu sifilisul când vorbim de transmiterea din lucrare în lucrare şi este cancer când este vorba de modul în care subminează sistemul de educaţie al unei ţări, aflată în curs perpetuu de dezvoltare primară” , a afirmat profesorul universitar clujean Dorin Isoc. Acesta urmează să facă demersurile ne cesare pentru a obţine lucrarea poliţistului Ivancea pentru a se putea pronunţa asupra acuzaţiilor de plagiat. Comisarul Tiberiu Ivancea spune că nu poate exista nici un dubiu în ce priveşte lucrarea sa de doctorat. “ Am lucrat cu maximă răspundere şi atenţie la teza de doctorat. Sunt acuzaţiile unui subofiţer care încearcă pe orice cale să mă denigreze”, a declarat comandantul Poliţiei din Sibiu. Solicitând un punct de vedere şi din partea IPJ Sibiu, am primit la redacţie următorul comunicat :

” La solicitarea dumneavoastră adresată Inspectoratului de Poliție al Jud. Sibiu, vă comunicăm următoarele:

Cu privire la primul aspect indicat în cererea dumneavoastră, legat de infirmarea sau confirmarea unor verificări efectuate de către CNATDCU, al căror obiect ar viza teza de doctorat a domnului comisar şef de poliţie IVANCEA Tiberiu – Iulian, facem precizarea că, până în prezent, la nivel instituţional nu am fost informaţi asupra unor astfel de demersuri.

Referitor la drepturile băneşti ale poliţiştilor, vă facem cunoscut că acestea au caracter confidenţial, iar în ceea ce priveşte venitul individual realizat de domnul comisar şef de poliţie IVANCEA Tiberiu – Iulian, acesta este făcut public anual prin intermediul site-ului instituţiei, la secţiunea ,, Declaraţii de avere” .

În ceea ce priveşte teza de doctorat intitulată ,,Geopolitica resurselor energetice şi impactul asupra securităţii”, având drept conducător de doctorat pe domnul gl. lt. (r) prof. univ. dr.  Teodor Frunzetti, precizăm faptul că anterior susţinerii publice aceasta a urmat procedurile legale de verificare şi ulterior  de avizare, concretizate în raportul de verificare aprobat de Comisia de analizare a tezei de doctorat din cadrul Şcolii Doctorale a Universităţii Naţionale de Apărare ,, Carol I ”  Bucureşti.”

 

Ovidiu Scutelnicu

5 Comments

  1. Justitiarul says:

    Doctoratul este făcut cu sprijinul mafiotului Frunzetti care are în spate o adevărată fabrică de fabricat doctorate. Mai sunt si alții din M.A.I. şi bineînțeles din cei care au fost sau mai sunt în Politia județului Sibiu.

  2. Pingback: În „Hermannstadt” hoția se pare că a fost eradicată, așa că polițiștii au început să se fure între ei! (II) | Justitiarul Sibian

  3. Pingback: COTERIA MAGISTRATILOR SI POLITISTILOR CARE L-AU PROTEJAT PE CORUPTUL CARE UCIDE ,KLAUS JOHANNIS! | Octavpelin's Weblog

  4. Pingback: Coteria magistraților și polițiștilor care l-au protejat pe Klaus Iohannis-posted by Albin MARINESCU Fondator Ziarul justitiarul.ro din Sibiu / ROMANIA- RadioMetafora.ro

  5. Pingback: COTERIA MAGISTRATILOR SI POLITISTILOR CARE L-AU PROTEJAT PE CORUPTUL CARE UCIDE KLAUS JOHANNIS! | Octavpelin's Weblog

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*