Șeful Poliției, căutat de polițiști

Comisarul-șef Tiberiu Ivancea a fost amendat de un agent zelos, după ce și-a lăsat mașina în poarta instituției!

Comandantul Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu s-a trezit în postura ingrată de a aproba o sancțiune contravențională pe numele său. Aproape ca în bancul cu polițistul care a traversat neregulamentar și apoi s-a amendat singur.

Mai-marele Poliției sibiene, comisarul-șef Tiberiu Ivancea, a primit în mapă un document pe care trebuia să-l semneze pentru a fi amendat cu 2.900 de lei. Cum instinctul de conservare nu-l putea lăsa să-și facă una ca asta, Ivancea a preferat să aplice politica struțului și să nu dea nici un răspuns solicitării.

„Vinovat“: Răduinea

Tiberiu Ivancea

Inspectorul șef Tiberiu Ivancea a fost sancționat contravențional pentru comiterea a două contravenții, potrivit unor surse bine informate. El a parcat neregulamentar, obturând parțial intrarea în curtea interioară a Poliției pe care o conduce. Același ofițer a fost amendat și pentru că a refuzat să-i comunice agentului constatator datele sale de identitate. Este o procedură standard care se aplică atunci când nu se poate identifica persoana care a condus un autoturism parcat ilegal. Pe 4 septembrie, agentul Marian Răduinea, de la Biroul Poliției Rutiere Sibiu, a constatat că autoturismul Mini Cooper al comandantului este parcat neregulamentar în fața sediului IPJ Sibiu de pe strada Revoluției. În 6 septembrie, polițistul a solicitat printr-o adresă la domiciliul proprietarului mașinii datele conducătorului auto, fără nici un rezultat. Pe data de 14 septembrie, aceeași solicitare a agentului Răduinea a fost depusă în mapa de corespondență a inspectorului șef, dar documentul a rămas fără nici o rezoluție. Prin urmare, Răduinea și-a sancționat contravențional propriul șef cu 20 de puncte de penalizare, adică 2.900 de lei, nu înainte de a înștiința și conducerea Ministerului de Interne.

Replica întârzie

Mesagerul de Sibiu a cerut șefului IPJ Sibiu, prin biroul de presă, să confirme sau să infirme primirea amenzii și să-și exprime punctul de vedere. Sursele noastre spun că Ivancea a fost chemat la minister chiar ieri. Totuși, purtătoarea de cuvânt Elena Welter a promis să ne transmită răspunsul în cel mai scurt timp. Vom reveni în ediția tipărită sau pe www.mesageruldesibiu.ro imediat ce intrăm în posesia declarației solicitate.

Marian Răduinea

Nu trebuie trecut cu vederea faptul că agentul Marian Răduinea, cel care l-a amendat pe Tiberiu Ivancea, a intrat de mai multe ori în conflict cu șeful IPJ Sibiu. Răduinea a sancționat mai multe persoane cunoscute, fapt care a atras nemulțumirea șefilor săi, dar a avut și procese cu Ivancea pentru probleme administrative și de disciplină.


Ovidiu SCUTELNICU

10 Comments

 1. Raduinea asta e un mare prost si poarta razboi cu seful lui. Se da marele corect, el cu firma de taxiuri in Sibiu pe numele mamei sale

  • Eye On You says:

   Tu sigur ai luat amenda de la el. Și dacă poarta război cu șeful lui ce? Tu ce faci, îti pupi șeful în partea dorsală ca să-ți fie bine?

 2. Corect ai zis

 3. Barbu Adrian says:

  Raduinea asta e la fel de prost ca ta.so ăla de la Slatina care lucra la fabrica de mobilă…..Si ta.so …Si ma.sa erau doi prosti….radea toata Slatina de ei. Si din 2 prosti…..ce draq sa iasa? Unul prost la pătrat…

  • Daria Petcu says:

   Te-a invatat NAȘU ce sa scrii? De unde stii tu atatea povești, ori cand va întâlniți la terasa la Cotton va apucați de analizat cunoscuți?
   Lasa-l pe NAȘU sa se descurce, ca e băiat mare!

 4. Ion Iofciu says:

  Așa cum se spune in popor ” ăsta-i bolnav cu capu’ maică” !

 5. pai si care e razboiul? a parcat aiurea, plateste amenda si gata. ce mai atata tam tam? si ala daca are firma de taxi pe numele mamei sale, ce face ilegal? e vreo lege care interzice asa ceva?

 6. Rotaaru says:

  Ce imi place cand se mananca MILITIENII intre ei Ati vazut voi asta la POLITICIENI,…, poate doar la tele ca in realitate …..

 7. BUCUR NICOLAE says:

  PROBLEMA SE PUNE ALTFEL…
  –––––––––––––––––
  Agentul de politie Raduinea L-A SANCTIONAT PE SEFUL I,J.P.SIBIU. BUN PANA AICI E CORECT! INSPECTORUL SEF IVANCEA ARE DREPTUL DE CONTESTATIE. CORECT ?
  SITUATIA AR PAREA HAZLIE DACA, ASEMENEA COMPORTAMENT AL AGENTILOR DE POILITIE NU AR FI UNUL GENERAL…UNII, NU TOTI FAC CA TIGANUL CARE ,AJUNS IMPARAT ,INTAI PE TATAL LUI L-A SPANZURAT ! IN LEGEA PRIVIND CONSTATAREA SI SANCTIONAREA CONTRAVENTIILOR,SE PREVEDE ,PANA LA AMENDA PECUNIARA, AVERTISMENTUL………..TREBUIE SA NE INTREBAM DE CE Agentul de cirrculatie RADUINEA ,NU A APLICAT LEGEA ,GRADAT, ADICA S -I APLICE CONTRAVENIENTULUI prima data.in AVERTISMENT. Iar daca IVANCEA comitea pentru a doua oara o contraventie CONSTATATA DE ACELASI AGENT CONSTATATOR Radiunea, ATUNCI PUTEA S APLICE SANCTIUNEA AMENZII SI PUNCTELE DE PENALIZARE. CORECT ?
  ACESTE SPECIFICATII SUNT IN CONCORDANTA CU TOATE NORMELE LEGALE,DISCIPLI-NARE, DE CARE TREBUIA SA TINA CONT raduinea ca politist ! DAR EL , ca si alti AGENTI de LA CIRCULATIE APLICA DIRECT AMENDA…SI MASURI COMPLEMENTARE ,FAPT CE POATE FI CONTESTAT DE ORICINE ESTE ATINS DE ACEASTA MASURA,CACI EXISTA NORME LEGALE,CA ORI CE SANCTIUNE SA SE APLICE GRADAT. ORI raduinea ,aici a …BRAVAT si a GAFAT. ASA CUM SE FACE SI CU ALTI PARTICIPANTI LA TRAFICUL RUTIER.DE CATRE MAI TOTI AGENTII,CARE LA RANDUL LOR,NU MAI SUNT AJUTATI CU INFROMATII DE CETATENI…PENTRU CA NU MAI AU OMENIA DE ALTA DATA,CHIAR A …MILITIENILOR (caci putea sa -i spuna mai in gluma,mai in serios,INSPECTORULUI SEF IVANCEA….SEFULE DE DATA ASTA TE IERT…ITI DAU UN AVERTISMENT,VERBAL…SAU SCRIS,ADAR A DOUA OARA. TE SANCTIONEZ CU AMENDA SI PUNCRE PENALIZARE DACA VA MAI FI CAZUL…) DAR NU S-A INTAMPLAT ASA…SI VINOVATI DE ESCALADAREA CONFLICTULUI SUNT CELE DOUA TABERE FORMATE…DUPA INCIDENT CEA A INSPECTORULUI SEF, SI CEA A LUI raduinea ! RUSINE MARE,DOMNILOR POLITISTI ! NU CU ASPECTE DE GENUL ACESTA TREBUIE SA IESITI IN EVIDENTA …CI CU „SIGURANTA SI INCREDEREA CETATEANULUI ” CA VA FACETI DATORIA, DAR, PUTETI RAMANE SI OAMENI, CU O MARE, NU CU raduinea mic…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*