Renata Nemer, studenta care a intrat prima la medicină și visează să devină chirurg

Maria-Renata Nemer este studenta Facultății de Medicină din Sibiu, fiind prima admisă în sesiunea din iulie 2023 după ce a obținut nota 9,93 la examenul de admitere.

Foto: Maria-Renata Nemer

Renata este o tânără ambițioasă, inteligentă și foarte muncitoare, iar în urma efortului de a învăța a reușit să intre prima la Medicină. Din totalul de 100 de întrebări, proaspăta studentă a greșit parțial doar două dintre acestea. În luna mai, în cadrul facultății s-a organizat o simulare a examenului de admitere, iar atunci tânăra a obținut tot cea mai mare notă.

După Beirut și „Goga” a ales Medicina de la Sibiu

Renata Nemer a petrecut 15 ani în Beirut. După mulți ani petrecuți în capitala Libanului, eleva a venit în Sibiu și a ales Colegiul Național „Octavian Goga” pentru a studia. Deși limba maternă a Renatei este franceza, s-a adaptat rapid și a reușit să exceleze la școală. De asemenea, în timpul liceului a participat la Olimpiada de Limba Franceză, ajungând la etapa națională, unde a primit Mențiune. „În prima săptămână am studiat un text de Ion Creangă, scris într-o variantă mai veche a limbii române. Plângeam crezând că n-o să fac față niciodată, dar mama, fiind profesor și având experiență cu elevii, m-a ajutat foarte mult și îi datorez ei succesul meu”, a declarat Renata.

Viitor chirurg de succes

Chirurgia este specializarea la care visează Renata. Este conștientă că este o specializare grea, însă studiul îndelungat și munca asiduă nu o sperie, ba chiar a început să exerseze diferite moduri de sutură. „Mi-am cumpărat un kit de sutură. Conține piele artificială și ustensile speciale, iar acum exersez. Îmi place și asta mi-aș dori să fac!”, a menționat viitorul medic.

Sistemul pilot al Ministerului Învățământului

Anul acesta, Colegiul Național „Octavian Goga” a fost desemnat pentru un sistem pilot al Ministerului Învățământului, un program dedicat claselor terminale din liceu. Astfel, în ultimele două module ale clasei a XII-a, elevii nu au mai frecventat fizic toate orele, ci au mers la școală doar pentru a studia materiile pentru bacalaureat. Celelalte materii au fost predate online, iar pentru a obține note, elevii au pregătit proiecte transdisciplinare. „Eu nu îmi imaginez clasa a XII-a altfel, a fost perfect, am avut suficient timp sa învăț pentru bac și pentru admitere”, a precizat medicinista. În urma examenului de bacalaureat, Renata a fost din nou fruntașă, obținând singura nota de 10 din județul Sibiu la chimie organica. Eleva a demonstrat că se pot obține rezultate excelente și fără meditații, fost autodidactă, n-a participat la ore suplimentare, iar mama sa, profesoara de chimie, a ajutat-o la această materie. Opt elevi din clasa în care a învățat Renata, o clasă de Științe ale Naturii bilingv engleză, au fost admiși la Medicină.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*