Poşta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paşti, potrivit Monitorul de Cluj.

Foto: Facebook Compania Naţională Poşta Română

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paşte, suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor fiind de peste 9,3 miliarde de lei.

Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, a declarat că pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi.

„Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Finanţelor, Casei Naţionale de Pensii, cât şi al partenerilor noştri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi, începând de astăzi. Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme, ca să se poată bucura, aşa cum este normal, de sărbătorile de Paşte în linişte, alături de familie şi cei dragi”, a spus Valentin Ştefan, potrivit Agerpres.ro. 

Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, este virată către CNPR suma de 1,961 miliarde de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339,359 milioane de lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6,346 miliarde de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683,898 milioane de lei din bugetul de stat. Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la peste 9,331 miliarde de lei. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*