Propunere FDGR: festival de muzică pentru întreg județul Sibiu: Dezvoltare economică și turistică printr-o serie de evenimente culturale județene (CP)

Dezvoltare economică prin cultură. Un concept ce își găsește locul între propunerile pe care echipa FDGR le face sibienilor înaintea alegerilor din data de 9 iunie. Una dintre propunerile-cheie în programul politic și administrativ al formațiunii pentru următorii patru ani este înființarea unui festival compus dintr-o serie de concerte județene în Sibiu, într-un mod inspirat de evenimentul similar din Marburg, Germania. Această inițiativă urmărește revitalizarea și promovarea culturii locale și internaționale în regiune, oferind o platformă pentru artiștii locali și internaționali să își împărtășească talentul și să creeze conexiuni cu comunitățile locale.

Scopul principal al proiectului este promovarea diversității culturale și muzicale în județul Sibiu. Prin organizarea acestor concerte, se dorește aducerea împreună a unui spectru larg de genuri muzicale și tradiții, facilitând un schimb cultural între artiștii locali și cei internaționali. Această inițiativă nu numai că va contribui la dezvoltarea și promovarea artei locale, dar va consolida și coeziunea socială prin implicarea comunităților locale în organizarea și participarea la aceste evenimente. „Am participat de mai multe ori la evenimentele ce au loc la Marburg. Sentimentul apartenenței la o comunitate muzicală internațională m-a impresionat cel mai mult aici iar ideea replicării acestei serii de concerte în județul Sibiu mi se pare extrem de potrivită, având în vedere renumele și statutul Sibiului pe piața internațională a evenimentelor culturale”, spune Romulus Cipariu, inițiatorul acestei idei și candidat FDGR la funcția de consilier județean.

foto: FDGR

Planul proiectului presupune identificarea locațiilor potrivite pentru desfășurarea concertelor, care pot include spații publice precum piețe, parcuri sau săli de concert, dar și spații private sau neconvenționale. Se va acorda o atenție deosebită selecției artiștilor, colaborând cu rețelele de muzică globală pentru a atrage atât artiști locali, cât și internaționali, și pentru a oferi un spectru diversificat de genuri muzicale.

Programul concertelor va fi stabilit în mod regulat, pentru a crea o așteptare constantă în rândul publicului. Fiecare concert poate avea o tematică sau un gen muzical specific, pentru a oferi varietate publicului. Finanțarea proiectului poate proveni din surse multiple, inclusiv autorități locale, sponsori privați și organizații neguvernamentale culturale. Implicarea comunității locale, prin intermediul voluntarilor și al contribuțiilor publicului, va fi esențială pentru succesul și sustenabilitatea evenimentelor. De asemenea, crearea unui brand distinctiv pentru seria de concerte va contribui la consolidarea publicului și la dezvoltarea unei identități culturale puternice pentru județul Sibiu.

foto: FDGR

„Cred că județul Sibiu trebuie să ajungă din urmă efervescența culturală a municipiului din ultimii 15 ani. Diversitatea etnică a acestui județ oferă posibilități nelimitate de a crea prin cultură o comunitate unită în jurul potențialului economic și turistic pe care îl avem”, spune Paul Kuttesch, candidatul FDGR la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu

Beneficiile acestui proiect sunt multiple și includ dezvoltarea economică prin atragerea de turiști și crearea de oportunități pentru industria ospitalității locale, precum și consolidarea brandului cultural al regiunii. Prin organizarea unei serii de concerte inspirate de evenimentul din Marburg, județul Sibiu poate să își consolideze poziția ca un centru cultural vibrant și să contribuie la promovarea diversității și a coeziunii sociale în comunitatea sa.

 

Publicat la Comanda Forumului Democrat al Germanilor din România – organizația județeană Sibiu, cod AEP 23240044

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*