Produse proaspete din lapte de vacă direct de la producător.

Pe lângă conținutul bogat de calciu, laptele este un aliment complex care intră in alimentația noastră încă din primele luni de viață.

Laptele de vacă a fost și va rămâne unul dintre alimentele principale din casa fiecăruia dintre noi. Fie că bem un pahar cu lapte, facem o salată in care adăugăm telemea de vacă sau mâncăm niște iaurt, acest produs nu lipsește din alimentația noastră.

În județul Sibiu regăsim o gamă variată de producători care ne propun spre vânzare lapte de vacă și produse naturale din lapte de vacă.

Așadar, vă invităm să descoperiți povestea Mariei Iuga, una dintre producătoarele din județ.

Maria Iuga vine din comuna Tilișca. A pornit pe acest drum în anul 2011, atunci când împreună cu soțul ei au hotărât să cumpere vaci. Hotărârea a venit in momentul în care, deținând un teren și nedorind să îl înstrăineze au decis să achiziționeze câteva bovine. În prezent  dețin 30 de vaci de lapte.

Produsele principale pe care Maria le comercializează tot anul sunt laptele crud si telemeaua, Pe lângă acestea două, în anumite perioade vinde și caș, de la începutul primăverii până la finalul lunii octombrie, sau smântână și brânză dulce de vaci în funcție de cantitatea de lapte pe care o oferă bovinele. Rețetele folosite pentru produse sunt autentice, și 100% naturale.

„Produsul de bază este laptele crud. Acela este zilnic. Mai avem telemeaua care este tot zilnică. Ar mai fi și cașul, dar pe acela îl avem de la începutul primăverii până la finalul lunii octombrie, deoarece după aceea nu se mai scurge și mai dospește.” a povestit Maria.

Doamna Iuga este dezamăgită atunci când vine vorba despre alegerile cumpărătorilor și spune că oamenii încă nu știu să aprecieze pe cât se cuvine munca producătorilor locali. Prin urmare aleg produsele din supermarketuri pentru că sunt mai ieftine, deși de multe ori este invers.

„Momentan oamenii nu știu totuși să ne aprecieze munca și produsele chiar cum ar trebui. Ar fi bine dacă ne-ar încuraja mai mult, adică să ne cumpere produsele naturale și să se gândească și la sănătatea lor, pentru că totul pleacă de la alimentație.” a mai spus Maria.

Motivele pe care femeia le aduce în discuție în momentul în care este întrebată de ce cumpărătorii aleg produsele ei sunt calitatea, gustul și abilitățile ei de comunicare.

„Acum sunt si clienți care au venit după recomandare. Cine a gustat o dată din produsele noastre cu siguranță a revenit. În produsele noastre se simte gustul de lapte, se simte că e  brânză adevărată. Contează foarte mult și cum vorbești cu clienții, de asemenea și curățenia. Dacă un om vede fața de masă curată tinde să aleagă produsele expuse pe acea masă.” a mai adăugat femeia.

Doamna Iuga își desfășoară activitatea în mare parte de acasă, colaborează deja cu două magazine si livrează produsele personal abonaților din Tilișca, Orlat și Săliște, iar bineînțeles sâmbăta vine în Piața Volantă Transilvania.

Pentru viitor nu plănuiește să se extindă, ci vrea doar să modernizeze ferma pentru a-și ușura munca.

„Nu plănuim să ne extindem, dorim măcar modernizarea fermei pentru a ne ușura munca pentru că nu găsim oameni cu care să lucrăm. În prezent lucrăm doar eu, soțul și copilul la fermă. În principiu o sală de muls ar fi perfectă pentru ușurarea muncii.” a spus Maria.

În final Maria are un mesaj pentru cititorii Mesagerului de Sibiu:

„Gândiți-vă să mâncați sănătos, încurajați-ne prin faptul că ne cumpărați produsele. Alegeți produsele naturale, din ferme și de la producătorii locali.”

Pe Maria Iuga o puteți găsi în fiecare sâmbătă, între 8 și 12 la Piața Volantă Transilvania.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*