Plouă cu sancțiuni între polițiști

Polițistul care și-a amendat șeful primește sancțiuni la fiecare pas.

Agentul Marian Răduinea

În urmă cu puțin timp, inspectorul șef Tiberiu Ivancea a fost sancționat contravențional pentru comiterea a două contravenții. El a parcat neregulamentar, obturând parțial intrarea în curtea interioară a Poliției pe care o conduce. Același ofițer a fost amendat și pentru că a refuzat să-i comunice agentului constatator datele sale de identitate. Este o procedură standard care se aplică atunci când nu se poate identifica persoana care a condus un autoturism parcat ilegal. Amintim că, pe 4 septembrie, agentul Marian Răduinea, de la Biroul Poliției Rutiere Sibiu, a constatat că autoturismul Mini Cooper al comandantului este parcat neregulamentar în fața sediului IPJ Sibiu de pe strada Revoluției. În 6 septembrie, polițistul a solicitat printr-o adresă la domiciliul proprietarului mașinii datele conducătorului auto, fără nici un rezultat. Pe data de 14 septembrie, aceeași solicitare a agentului Răduinea a fost depusă în mapa de corespondență a inspectorului șef, dar documentul a rămas fără nici o rezoluție. Prin urmare, Răduinea și-a sancționat contravențional propriul șef cu 20 de puncte de penalizare, adică 2.900 de lei, nu înainte de a înștiința și conducerea Ministerului de Interne.

Ivancea a scăpat cu avertisment

Ulterior, comisarul Ivancea s-a răzgândit și a comunicat datele personale, recunoscând că el este cel care a condus autoturismul în discuție. Prin urmare, agentul Răduinea a întocmit un nou process verbal și a sancționat șeful cu 3 puncte penalizare, aplicând de data asta doar un avertisment. IPJ Sibiu a refuzat să răspundă solicitării Mesagerului de Sibiu pe tema sancțiunii aplicate comisarului șef Tiberiu Ivancea, motivând că este o problemă care îl privește personal pe acesta.

Agentul, pedepsit mai rău decât șoferul contravenient

În același timp, agentul Răduinea susține că au început represaliile asupra lui și că aceste presiuni au directă legătură cu faptul că a îndrăznit să-l sancționeze pe Ivancea. „Ieri a mai dispus încă trei cercetări disciplinare impotriva mea, după ce în trei zile mi-a dat trei sancțiuni: mustrare scrisă, diminuarea salariului cu 20% pe 3 luni și retrogradarea din funcție. până acum nu am avut nicio sancțiune disciplinară. În 2013, am fost avansat la excepțional și calificative am avut numai «foarte bine» din 2001 și până în prezent”, a declarat polițistul, pentru Mesagerul de Sibiu.


Ovidiu SCUTELNICU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*