Nicolae Trif, se lansează „O călătorie în timp”

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu vă invită să participați la lansarea volumului O călătorie în timp – Colecția de Paleontologie a Muzeului de Istorie Naturală, Sibiu, realizat de către paleontologul Nicolae Trif. Evenimentul va avea loc vineri, 16 februarie 2024, ora 14:00 în Sala Multimedia a Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu, strada Cetății numărul 1.

Volumul editat în maniera unui album fotografic, aduce în prim-plan o parte din rezultatele cercetărilor întreprinse de către autor, în colecția de profil a muzeului din Sibiu, în calitate de curator al acesteia dar și rezultate anterioare ale altor cercetători.

Așa cum menționează managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal, dr. Alexandru Constantin Chituță, în prefața volumului: „Muzeul de Istorie Naturală din cadrul Muzeului Național Brukenthal gestionează, din fericire, o colecție importantă în acest sens și personal specializat dedicat care cercetează, colaborează cu alte instituții și publică rezultatele obținute.”

Anual, muzeograful paleontolog Nicolae Trif contribuie la publicarea rezultatelor cercetării colecției și a datelor obținute din teren prin articole științifice în jurnale cu factor de impact.

În volumul O călătorie în timp – Colecția de Paleontologie a Muzeului de Istorie Naturală, Sibiu autorul vă invită, prin intermediul fosilelor, să vizitați cele mai importante localități din care provin piesele colecției muzeului respectiv: Cisnădioara (județul Sibiu), Sebeș (județul Alba), Turnu Roșu (județul Sibiu), Suslănești (județul Argeș), Piatra Neamț (județul Neamț), Buituri, Lăpugiu de Sus și Coștei (județul Hunedoara), Gușterița (județul Sibiu).

Fiecare fotografie din volum este însoțită de date explicative care, împreună cu descrierea zonei din care provine specimenul, ajută la crearea unui tablou realistic al mediului de viață de acum zeci de milioane de ani.

Colecția de paleontologie a muzeului din Sibiu deține peste 57.000 de piese fiind una dintre cele mai importante din România, datorită vechimii, valorii științifice și a diversității specimenelor. Datorită activităților de teren desfășurate de autorul volumului, colecția este în continuă creștere. Prin intermediul acestui volum cititorii pot descoperi o parte din patrimoniul național științific al Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*