Neconformități în actele medicale, în cazul mămicii care a murit

Ca urmare a decesului pacientei B.A.B., internată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, s-a efectuat control în sănătate publică la cele trei unități medicale implicate în acest caz, respectiv: Clinica Polisano, Serviciul de Ambulanță Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

foto: Mesagerul de Sibiu

Verificările au fost efectuate în limita competențelor ce revin personalului cu atribuții de control, pe baza documentelor puse la dispoziție de reprezentanții unităților medicale verificate, iar responsabilitatea pentru veridicitatea înscrisurilor și a documentelor puse la dispoziția echipei de control, revine atât conducerii unităților respective, cât și persoanelor care au elaborat, întocmit și avizat, după caz.

Nu au fost identificate erori în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale în cazul pacientei B.A.B., fiind respectate recomandările din ghidul clinic și procedura operațională. Ministerul Sănătății nu intervine în aprobarea procedurilor și protocoalelor din unitățile sanitare.

Au fost constatate însă neconformități legate de întocmirea unor documente medicale.

S-au aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 5000 lei, pentru Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Verificarea veridicității diagnosticelor înscrise în foile de observație, biletul de ieșire din spital și alte documente medicale puse la dispoziție echipei de control, precum și conduita terapeutică urmată, exced ariei noastre de competență.

Ca urmare, a fost sesizat Colegiului Medicilor din România și, de asemenea, am transmis constatările noastre către IPJ Sibiu, care, de altfel s-a autosesizat în acest caz.

Serviciul Județean de Medicină legală Sibiu urmează să întocmească raportul de autopsie, care însă, la acest moment, nu este finalizat, informează DSP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*