Tragedie! Decesul unei lăuze la Spitalul Județean Sibiu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu transmite informații în legătură cu o pacientă lăuză, în vârstă de 32 de ani, care a murit în noaptea de 5 spre 6 aprilie.

foto: Mesagerul de Sibiu

Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgență al Secției Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjați. I s-a prescris o rețetă cu antibiotic, cu indicații de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate, spun cei de la spital.

Pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă o dată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă – cu fenomene clinice de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe și sisteme.

I s-au făcut investigații și s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se și chirurgical. Pe cursul nopții, evoluția a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc și a insuficienței multiple de organe și sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, la al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitată.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul.

Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*