Manager de proiect în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu, implicat într-un posibil conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu cu privire la posibila încălcare de către un manager de proiect în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu a dispoziţiilor art. 301 din Codul Penal.

În calitate de manager de proiect şi de persoană responsabilă cu certificarea în privinţa realităţii, regularităţii şi legalităţii, Silviu Gheorghe Popescu a semnat şi avizat documente emise de o persoană fizică autorizată, al cărui titular este soţia acestuia, având un interes de natură patrimonială în valoare de 61.638,64 lei, susțin inspectorii de integritate.

„Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârşirea infracţiunii de „conflict de interese penal”, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (forma în vigoare începând cu data de 28.07.2017)”, se arată într-un comunicat remis de ANI.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, a mai precizat sursa citată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*