Lucrări la terasamente pe autostrada Sibiu – Boița

În acestă săptămână, antreprenorul care se ocupă de construcția lotului de autostradă Sibiu – Boița a început lucrările la terasamentele de la baza șoselei de mare viteză, anunță reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov.

Lucrările pe tronsonul Sibiu – Boița al autostrăzii Sibiu – Pitești se desfășoară conform graficului, susțin cei de la Drumuri, după ce, luni, constructorul a început lucrările de foraj pentru piloți.

La jumătatea acestei săptămâni, șantierul a fost inspectat și de vicepremierul Raluca Turcan.

„Accelerarea proiectelor de infrastructură este una dintre prioritățile asumate de Guvern, iar îndeplinirea obligațiilor în această perioadă reprezintă o provocare suplimentară căreia trebuie să îi facem față. Am verificat șantierul tronsonului I (Sibiu-Boița) al autostrăzii Sibiu-Pitești și am constatat că, la o săptămână de la deschidere, ritmul lucrărilor continuă să fie alert. Se realizează excavații, lucrări de organizare de șantier și alte tipuri de intervenții iar eforturile constructorului sunt de a respecta termenele. Promisiunea primelor suprafețe de asfalt undeva anul viitor este optimistă și mă bucură că firma constructoare are astfel de ambiții. Voi monitoriza cu mare atenție, împreună cu ceilalti colegi din Guvern, evoluția tuturor marilor proiecte, însă șantierului Sibiu- Boița, unul de maximă importanță pentru România, aflat pe teritoriul județului Sibiu, ii voi acorda o atenție specială. Autostrada Sibiu-Pitești este vitală pentru economia țării și a fost promisă românilor de prea multe ori pentru a ne mai permite întârzieri”, a menționat Turcan.

Joi, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, alături de directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, au analizat în cadrul unei videoconferințe, cu antreprenorii generali, consultanții și directorii direcțiilor regionale de drumuri și poduri, stadiul proiectelor de infrastructură rutieră aflate în derulare.

În cadrul întâlnirii a fost analizat stadiul fiecărui proiect în parte, punându-se accent pe necesitatea intensificării activității pe șantiere, mai ales după sărbătorile pascale, cu respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare pentru protejarea angajaților.

,,Vă rog să țineti șantierele în ritmul de până acum, asigurând angajaților măsurile de protecție necesare. Proiectele începute trebuie continuate, însă este vital să promovăm și altele noi. Trebuie să privim această criză ca pe o oportunitate, este vitală demararea de noi investiții,  pentru că țara are nevoie de infrastructura de transport ca de aer”, a subliniat Bode.

Directorul general al CNAIR a reiterat importanța continuării activității pe șantiere, în contextul susținerii economiei, pe fondul crizei generate în prezent: “Am identificat problemele existente și doresc ca în parteneriat cu antreprenorii și celelalte autorități să găsim soluțiile optime de rezolvare, astfel încât să fie respectate termenele asumate. Vreau să-i asigur pe constructori că au tot sprijinul meu și chiar vreau să încurajez această comunicare permanentă între toți cei implicați, pentru că suntem o echipă, iar finalizarea proiectelor la termen, sau chiar mai devreme, este obiectivul nostru comun”.

2 Comments

  1. Este foarte bine ca s-a inceput realizarea tronsonului Sibiu Boita, urmeaza sa-l vedem realizat, dar trebuie executata si celelalte tronsone. Din declaratiile de presa se pare ca portiunea cea mai dificila,prin munti nici nu a fost licitata

  2. Marius says:

    Bine ca au inceput in sfarsit la cea mai importanta autostrada pentru economie. Nu e un tronson mare dar e un pas in fata

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*