Laptele de vacă, din ce în ce mai cerut în piețele din Județul Sibiu.

După cum toată lumea știe, laptele de vacă este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care ni le oferă natura.

Ana Podariu, este din Rășinari, acolo  unde s-a născut, a crescut și ulterior s-a căsătorit.

Pasiunea Anei Podariu pentru animalele de fermă începe încă din copilărie, deoarece părinții ei, deținând oi, Ana a crescut înconjurată de animale și cu timpul a ajuns să le îndrăgească. La rândul lor, părinții soțului au deținut oi, prin urmare și el a crescut alături de ele.  Când au decis să se căsătorească, au primit drept zestre, pe lângă altele, câteva oi. Timp de 18 ani s-au ocupat de creșterea oilor, până când, în 2008 din cauza lipsei de oameni care i-ar putea ajuta, au decis să le vândă.

După ce au vândut oile au hotărât să cumpere o vacă, apoi două, în prezent ajungând să dețină 13 bovine de la care iau lapte și produc telemea și alte produse lactate.

„Am pornit pe acest drum din tradiție aș putea spune. Părinții noștri au avut oi. Când ne-am căsătorit, am primit oi ca zestre și eu și soțul meu și am dus tradiția mai departe. În timp, pentru că nu am mai găsit oameni care să se îngrijească de ele am hotărât că cea mai bună decizie ar fi să le vindem. Apoi am cumpărat o văcuță, apoi două și așa am ajuns ca în prezent să deținem 13 văcuțe.” spune Ana.

Ea consideră că produsele naturale sunt mai căutate de către cumpărători față de cele din supermarketuri, dar mai spune că există și excepții.

„Da, categoric produsele naturale sunt mai căutate. Sunt și excepții care merg pe varianta supermarketurilor dar sunt și cei care știu să mănânce sănătos și aceia ne caută.” a mai povestit Ana Podariu.

Crede că produsele naturale sunt mai căutate datorită faptului că sunt mai sănătoase, nu conțin alte substanțe și sunt foarte bune pentru consumul la toate vârstele.

Întrebată dacă s-a gândit vreodată de ce cumpărătorii aleg produsele ei, Ana a răspuns că da și ne poate explica și motivele pentru care se întâmplă asta.

„Da, mi-am pus de foarte multe ori această întrebare. Răspunsul este in mare parte la fel cu ce am spus înainte. Sunt mai sănătoase și mai calitative. Pe lângă acest lucru mai contează și cum vorbești cu omul din fața ta, contează și curățenia pentru că mulți se uită. Oricum la piață se vede omul, dacă are o față de masă curată, un prosop curat cu siguranță oamenii îi vor alege produsele.” ne-a declarat doamna Podariu.

Produsele pe care Ana Podariu le pune la dispoziția clienților sunt laptele de vacă și telemeaua de vacă. Rețeta pentru telemea este moștenită din generație în generație de familia doamnei, astfel că gustul autentic este dus mai departe si în zilele noastre.

„Nu folosesc o rețetă complicată. Folosesc rețeta moștenită de la mama mea, care la rândul ei a moștenit-o de la mama ei și așa mai departe. Mă bucur că pot aduce pe mesele oamenilor gustul de altădată.” a mai declarat femeia.

Pe viitor nu plănuiesc să se extindă pentru că timpul nu le permite, soțul doamnei având și un alt job pe lângă creșterea animalelor. Mai mult decât atât nici nu găsesc oamenii potriviți cu care să lucreze. Mărturisesc însă că sunt mulțumiți cu ce au realizat până acum.

Ana Podariu vinde exclusiv în Rășinari, acolo unde are clienți abonați pentru laptele de vacă și telemea, produsele pe care le livrează și la domiciliu. Dacă doriți să cumpărați ceva din produsele Anei, o puteți găsi în fiecare sâmbătă în Piața Locală Rășinari, de unde este nelipsită.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*