Investiție amplă în județul Sibiu, pentru a preveni inundațiile din viituri rapide

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a anunţat ieri că vor fi investiţi 17,9 milioane de euro pentru amenajarea a trei pârâuri din judeţul Sibiu, în localităţile Turnu Roşu, Porumbacu de Jos, Cârţişoara şi Cârţa, pentru a fi prevenite inundaţiile din viituri rapide.

Lucrarea ar trebui să fie finalizată în maximum trei ani, potrivit ministrului Deneş. „Această lucrare complexă presupune: recalibrarea albiei pârâului Cârţişoara, pe o lungime de 5,5 km; consolidări de mal pe pârâul Cârţişoara, pe o lungime de 9,36 km; construirea unui dig nou pe o lungime de 4,6 km, pe pârâul Cârţişoara; refacerea a două podeţe pârâu Cârţişoara; consolidări de mal, pârâu Sebeş, în lungime de 0,22 km; construirea a cinci căderi de beton pe pârâul Sebeş; realizarea unei acumulări nepermanente pe pârâu Sebeş, cu o capacitate de 268.000 metri cubi; împădurirea pe 400 de hectare a zonelor montane; reprofilarea albiei pârâului Porumbacu, pe o lungime de 2,65 km; consolidări de mal pârâu Porumbacu pe o lungime de 2,65 km; 7 praguri şi un nou dig pe pârâul Porumbacu, precum şi 12 baraje de retenţie”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apelor şi Pădurilor, citat de Agerpres.

Ministrul Deneş a mai declarat că va fi mărită capacitatea de transport a aducţiunii Gura Râului – Sibiu şi se vor face lucrări la barajul de la Gura Râului. „Totodată, demnitarul le-a spus autorităţilor publice judeţene că Ministerul Apelor şi Pădurilor mai derulează un proiect investiţional – ‘Mărirea capacităţii de transport a aducţiunii Gura Râului – Sibiu şi lucrări de asigurare a comportării în timp a barajului Gura Râului, judeţul Sibiu’. Obiectivul se realizează cu bani alocaţi de la bugetul de stat şi are o valoare estimată de , 60,1 milioane de lei. Lucrarea vizează reabilitarea aducţiunii pe o lungime de 14,834 km, reabilitarea barajului, a pragurilor şi protecţiilor, precum şi realizarea de instalaţii electrice pe o lungime de 18,951 km”, potrivit comunicatului citat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*