GAL-urile din Sibiu, Vâlcea și Brașov promovează tradițiile și obiceiurile străbune

În perioada 5-8 aprilie 2024, reprezentanții Grupului de Acțiune Locală „Țara Oltului” au participat la activitățile derulate în Republica Moldova în cadrul proiectului de cooperare ”Acțiuni comune pentru promovarea tradițiilor și obiceiurilor străbune”, proiect finanțat prin Măsura 19 LEADER din PNDR sub-măsura 19.3 – Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală, Componenta B – Implementarea activităților de cooperare ale GAL-urilor selectate.

Acțiunea a adus împreună ansambluri folclorice și reprezentanți ai autorităților publice locale de pe teritoriile celor 5 GAL-uri partenere: GAL Microregiunea Valea Sâmbetei (cu sediul în Sâmbăta de Sus, jud. Brașov), GAL Țara Oltului (cu sediul în Arpașu de Sus, jud. Sibiu), GAL Mărginimea Sibiului (cu sediul în Rășinari, jud. Sibiu), din România și GAL Cișmeaua Căprioarelor (cu sediul în Cărpineni, raionul Hăncești), GAL Drumul Vechi Moldovenesc (cu sediul în Hîrbovăț, raionul Anenii Noi), din Republica Moldova.

În cadrul evenimentelor organizate de GAL-rile partenere din Republica Moldova, OBICEIURI ȘI TRADIȚII DE PE TERITORIUL GAL ”CIȘMEAUA CĂPRIOARELOR”, desfășurat în  data de 5 aprilie 2024 în localitatea Cărpineni și FESTIVALUL TRADIȚIILOR STRĂMOȘEȘTI ”ÎN CASA MARE”, în 6 aprilie 2024, în localitatea Puhoi, GAL Țara Oltului a fost reprezentat de ansamblurile folclorice Șezătoarea de la Racovița, Ansamblul Fluierașii de la Boița și de Ansamblul Purtata de pe Țara Oltului, din județul Sibiu care au oferit publicului un crâmpei din cântecele și dansurile populare specifice Țării Oltului.

Delegația din România a avut prilejul de a vizita localitățile din cele două GAL-uri partenere din Republica Moldova, precum și capitala – Chișinău, aceasta incluzând vizitarea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Proiectul de cooperare va continua cu evenimente similare derulate pe teritoriile GAL-urilor partenere din România, precum și cu schimburi de experiență, ca factor de instruire profesională și realizarea unui catalog de prezentare a teritoriilor, cu scopul de a crește vizibilitatea obiceiurilor și tradițiilor locale din cele 5 teritorii ale GAL-urilor partenere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*