FC Hermannstadt are întâlnire cu „Bătrâna Doamnă“. UTA vrea toate punctele

FC Hermannstadt urcă încet, dar sigur, spre partea superioară a clasamentului. În două etape a ajuns pe 7, grație unei victorii clare în deplasare, runda trecută, la nou-promovata Poli Iași, scor 3-1 (1-0).  Trendul crescător ar putea continua și după etapa din acest weekend, echipa sibiană având programat meci acasă, pe Municipal, mâine 29 iulie, de la ora 18,30, cu UTA Arad.

Trupa lui Marius Măldărășanu s-a pregătit săptămâna aceasta într-o atmosferă mult mai destinsă (foto: facebook/FCH)

Jocul de la Sibiu închide o săptămână cu despărțiri, lacrimi și regrete, Raul Opruț fiind transferat în Belgia, la echipa de primă ligă KV Kortrijk. Unul dintre cei mai constanți jucători ai Sibiului în ultimii 4 ani, cu 3 selecții al naționala mare a României, și-a luat la revedere de la coechipieri și nu mai face parte din lot pentru partida cu UTA.

Opruț s-a transferat în Belgia. FC Hermannstadt își umple visteria

Marius Măldărășanu este nevoit să caute soluții pentru înlocuirea acestuia. Potrivit ziarelor de sport, FCH și-a asigurat flancul imediat, aducându-l pe Kevin Ciubotaru (19 ani) de la Glasgow Rangers, însă chiar dacă mutarea va fi anunțată oficial, tânărul nu va fi folosit mâine. Ce e sigur, tehnicianul sibian nu se va mai putea baza nici pe Saed Issah, care putea fi folosit pe postul de fundaș stânga. Acesta a fost împrumutat la Metaloglobus București, în Liga 2.

La ultimul meci pe Municipal, în urmă cu 5 luni, UTA a plecat cu un punct, scor 0-0, în fața a cca 1.000 de arădeni care au creat o atmosferă superbă. De această dată, suporterii „Bătrânei Doamne“ vorbesc despre o galerie cu cca 800 de membri, astfel că e de așteptat ca meciul să se desfășoare din nou cu spectacol în tribune. La conferința de presă de dinaintea plecării spre Sibiu, Mircea Rednic, antrenorul arădenilor, s-a plâns de lotul „subțire“ avut la dispoziție, mai ales că tocmai i-a pierdut pentru meciul de mâine pe fundașul grec Stefanos Stroungis și pe tânărul de 19 ani Ahmet Ercan Ekmekci, care a suferit o operație miercuri și va fi indisponibil pentru cel puțin o lună de zile. „Nu sunt foarte mulțumit de lotul de jucători pe care îl am la dispoziție. În momentul de față am 16 jucători de câmp, plus doi portari.“, a declarat Rednic.

Puriul a vorbit apoi despre plecarea lui Opruț, despre valoarea echipei sibiene, dar și despre obiectivul fixat pentru jocul de la Sibiu: „ E o pierdere pentru ei, deoarece duceau foarte bine jocul în partea stângă. Hermannstadt este o echipă omogenă, bine organizată și foarte periculoasă pe contraatac. Așa a și câștigat la Iași. Am văzut acel meci, l-am analizat, le vom transmite concluziile și jucătorilor. Eu cred că adversarul de sâmbătă este unul de nivelul nostru, așa că e clar că mergem să luăm cele trei puncte”.

FC Hermannstadt pune în continuare în vânzare bilete pentru acest meci, atât în mediul online, pe bilete.ro, cât și la casieria de la Stadionul Municipal, după următorul program:

Vineri, 28 iulie, orele 12-18

Sâmbătă, 29 iulie, orele 13-19

Prețul unui ticehet de acces la Tribuna I este 50 de lei, la Tribuna II este 40 lei, iar la Peluza Nord, sector D3, prețul e 20 lei. De asemenea, există o ofertă specială pentru Tribuna II, sector C3 (adult 40 lei, copil 20 lei).

Programul etapei a 3-a:

Vineri, 28 iulie

Ora 18.30 FC U Craiova 1948 – Universitatea Cluj

Ora 21.30 FC Rapid 1923 – FC Botoșani

Sâmbătă, 29 iulie

Ora 18.30 FC Hermannstadt – UTA Arad

Ora 21.30 Oțelul Galați – FCSB

Duminică, 30 iulie

Ora 18.30 Farul Constanța – Politehnica Iași

Ora 21.30 CFR 1907 Cluj – Universitatea Craiova

Luni, 31 iulie

Ora 18.30 Petrolul Ploiești – FC Voluntari

Ora 21.30 Dinamo București – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

CLASAMENT

sursa: LPF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*