Opruț s-a transferat în Belgia. FC Hermannstadt își umple visteria

Internaționalul român Raul Opruț, fundașul stânga al FC Hermannstadt, își mută în sfârșit bagajele de la ușă. Făcute de ceva vreme, fiind în vizorul mai multor cluburi și ofertat insistent de Universitatea Craiova, a semnat cu KV Kortrijk, echipă din prima ligă belgiană.

foto: facebook/FCH

Potrivit FANATIK, clubul sibian va intra în posesia a 700.000 de euro, iar tânărul fotbalist va primi un salariu de 20.000 de euro/lună. Potrivit GSP, transferul s-ar fi făcut pentru 400.000 euro, iar salariul ar fi 12.000 de euro net. Potrivit publicațiilor de sport, în cazul unei vânzări ulterioare, Hermannstadt va mai primi un procent de 20% din suma de transfer. Clubul sibian nu a oferit până la această oră informații pe această temă. Tranzacția a fost făcută de impresarul Anamaria Prodan, cea care l-a și adus pe Raul Opruț la Sibiu în urmă cu 4 ani. „Le mulțumesc din suflet foștilor mei parteneri, patronii Sibiului, pentru încrederea acordată de a-l semna pe Opruț când formam cu toții o echipă. Îi urez succes, sunt convinsă că va face treabă bună la noua lui formație”, a declarat impresara Anamaria Prodan în exclusivitate pentru FANATIK.

În urma evoluțiilor constant bune de la FC Hermannstadt, Raul Opruț a făcut pasul spre naționala mare a României, unde a bifat 3 selecții. Este cotat la 800.000 de euro, conform conform site-ului de specialitate transfermarkt.

La KV Kortrijk, Raul Opruț va fi coleg cu internaționalul algerian Abdelkahar Kadri, cotat la 3,3 milioane de euro, dar și cu internaționalul belgian U20 Martin Wasinski sau chilianul Nayel Mehssatou.

Jupiler Pro League debutează în acest weekend, KV Kortrijk având programat meci duminică 30 iulie, de la ora 17, la Gent.

Clubul belgian este patronat de malaezianul Vincent Tan, care a achiziționat pachetul majoritar în 2015 pentru 5 milioane de lire sterline. În această vară a vrut să vândă către grupul american Kaminski, însă tranzacția a căzut chiar după întelegere și anunțarea ei într-o conferință de presă. Obiectivul declarat acum este crearea unei echipe competitive, într-un termen cât mai scurt. În sezonul trecut,  KV Kortrijk a încheiat pe 14 din 16 echipe, cu 8 victorii, 7 remize și 19 înfrângeri.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*