Elevi de la Brukenthal și Lazăr au participat la evenimentul „Imagini din trecut. Holocaustul în Sibiu”

De anul acesta, elevii claselor a XI-a și a XII-a studiază o nouă disciplină obligatorie – Istoria Evreilor. Holocaustul”. În contextul introducerii acestei noi discipline în programa școlară, elevi de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” și Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu au participat la Proiectul „Imagini din trecut. Holocaustul în Sibiu”.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Elevii participanți au studiat cazul evreilor și al romilor deportați din Sibiu în perioada Holocaustului, astfel au reușit să creeze benzi desenate prin care transmit informațiile pe care le-au aflat. Prin această metodă interdisciplinară, tinerii își doresc ca un număr cât mai mare de oameni să afle despre terorile prin care au trecut cele două minorități în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

„Imagini din trecut. Holocaustul în Sibiu” este o expoziție de bandă desenată realizată în cadrul proiectului cultural-educațional „Visualising The Past Through Graphic Novels. Prompting Local Involvement For Holocaust Remembrance In Romania” finanțat de Uniunea Europeană prin programul Citizenship, Equality, Rights, Values (CERV-2022-CITIZENS-REM), implementat de Institutul ,,Elie Wiesel” în zece județe din România (Bihor, Botoșani, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Maramureș, Prahova, Sibiu, Timișoara) cu sprijinul Fundației Freedom House România și a comunităților locale.

Știai că…?

În perioada Holocaustului, în județul Sibiu au fost organizate detașamente de muncă forțată, cu evrei aduși din toată țara?

Membrii comunității evreiești din Sibiu, în perioada Statului Național Legionar au fost jefuiți, maltratați, excluși din viața economică și socială a județului?

Începând cu 1942, au fost deportați în Transnistria 325 de romi din județ, majoritatea fiind copii și femei?

Autor. Ștefana BABA

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*