Elevi de elită. Cătălina Părău reprezintă județul la Concursul Național de chimie „Lazăr Edeleanu“

Doi elevi, de la Colegiul Național „Octavian Goga“ Sibiu și respectiv Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș, vor reprezenta județul Sibiu la faza națională a Concursului Național de chimie „Lazăr Edeleanu“, dedicat elevilor claselor de gimnaziu și liceu.

foto: facebook

Cei doi au realizat punctajul de calificare la etapa județeană, desfășurată duminică, 3 martie, la Mediaș. „Mediașul are o calificată la concursul de chimie Lazăr Edeleanu. Se numește Cătălina Părău și este elevă în clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză la Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș. În afara pasiunii pentru științele naturii în general și pentru chimie în mod deosebit, Cătălina este o artistă în devenire, având la activ numeroase picturi în ulei pe pânză, și un blog dedicat artei (Catalina Parau Art).

Începutul anului 2024 i-a adus Cătălinei ocazia de a-și pune în evidență abilitățile din domeniul chimiei. Duminică 3 martie axentista noastră a participat la etapa județeană a Concursului Național de chimie Lazăr Edeleanu, dedicat elevilor claselor de gimnaziu și liceu, etapă găzduită de liceul medieșean. La capătul a 2 ore de concurs, Catalina Parau a realizat punctajul de calificare pentru etapa națională a acestei competiții. Eleva axentistă va reprezenta la nivel liceal județul Sibiu la faza națională a concursului Lazăr Edeleanu alături de un elev de la Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu.

O felicităm pe Cătălina pentru modul armonios în care îmbină pasiunile din viața ei (chimia și arta) și-i dorim mult succes la etapa națională a Concursului Național de chimie Lazăr Edeleanu, care va avea loc pe 12 mai 2024 la Brașov.“, a transmis Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș.

Concursul poartă numele focșeneanului Lazăr Edeleanu, descoperitorul amfetaminei și deținătorul a peste 200 de brevete de invenții. Prin această competiție se urmărește între altele formarea și dezvoltarea competențelor specifice chimiei în rândul școlarilor pasionați de acest domeniu și atragerea cât mai multor elevi către studiul și aprofundarea științei care studiază alcătuirea, proprietățile și transformările substanțelor din natură.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*