Doliu în medicina sibiană. A murit medicul ortoped-traumatolog Lucian Nadiu

Anunțul a fost făcut sâmbătă pe pagina de Facebook de către unul dintre apropiații regretatului medic.

foto: Mesagerul de Sibiu

Ieri, 15.03.2024 s-a stins din viață dr. NADIU LUCIAN, doctor în științe medicale, ortoped-traumatolog. Lucian a pășit în viața de dincolo fiind unul dintre cei mai erudiți oameni pe care i-am cunoscut eu. O viață întreagă dedicată lecturii și medicinii. Un profesionist desăvârșit! Trupul neînsuflețit v-a fi depus astăzi (nr – ieri) la capela cu hramul „Nașterea Domnului” din strada Constituției nr. 26 Sibiu”, a transmis pe Facebook apropiatul medicului.

Medicul Lucian Nadiu a fost unul dintre cei mai cunoscuți medici ortopezi-traumatologi din Sibiu, mulți pacienți fiindu-i recunoscători pentru tratamentele care i-au vindecat.

Lucian Nadiu s-a implicat activ și în viața spirituală a pacienților săi fiind, pe când se afla la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență, unul dintre susținătorii construirii în curtea spitalului a unui lăcaș de cult. Biserica de lemn din curtea spitalului a fost ridicată între anii 2000 – 2002.

„Primul lăcaş de închinare, în cadrul Spitalului Judeţean Sibiu, a fost o capelă amenajată într-o mică încăpere, aflată la parterul instituţiei medicale. Aceasta a fost amenajată de preotul Marius Mezinca, primul preot al capelei, în prezent preot al parohiei ortodoxe din Karlsruhe, numit ca preot al Spitalului în 1990. Paralel cu existența capelei, noul preot Ioan Drăgoi a început demersurile necesare pe lângă conducerea spitalului pentru a obţine atât un spaţiu pentru ridicarea unei biserici, cât şi acordul pentru construirea ei. Această încercare a fost încununată cu succes în iunie 1999, un aport avându-l în această direcţie Dr. Lucian Nadiu, directorul Spitalului la vremea respectivă. Biserica, situată în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a fost construită cu binecuvîntarea Mitropolitului Antonie Plămadeală, între anii 2000-2002, având hramul “Naşterea Maicii Domnului şi Sfântul Luca al Crimeii”. Copie a bisericii de lemn din Muzeul Tehnicii Populare, sfântul locaş a fost ridicat de o echipă de meşteri maramureşeni, din localitatea Ieud, coordonaţi de Ioan Dunca“, scria la vremea respectivă protopopiatulortodoxsibiu.ro.

Slujba de Sărăcustă va fi oficiată azi, 17.03.2024, ora 19.00, de către părintele Coșa, la capela de pe strada Constituției și tot acolo se va desfășura, mâine, slujba de înmormântare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*