Dezvoltarea şi cercetarea, o prioritate pentru cardiologii SCJU Sibiu

Prof. Manitiu

Prof. Manitiu

Medicii cardiologi ai SCJU Sibiu vor participa, în perioada 7-9 mai, la Conferinţa Naţională a Grupurilor de Lucru ale Societăţii Române de Cardiologie, eveniment care va avea loc în Sibiu, la Hotel Ramada. Conferinţa este organizată de Societatea Română de Cardiologie, condusă de Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, în colaborare cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, şi reuneşte reprezentanţi de marcă ai comunităţii universitare şi ai cercetării ştiinţifice naţionale (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Târgu-Mureş, Timişoara, Craiova, Braşov, Sibiu) şi internaţionale.
„Ne bucurăm că Sibiul a fost ales din nou ca gazdă a acestei manifestări, întrucât oraşul nostru oferă condiţii optime pentru organizarea unor conferinţe de anvergură naţională şi internaţională. Totodată, putem spune că această alegere semnifică şi o recunoaştere colegială din partea Societăţii Române de Cardiologie faţă de cardiologia sibiană, unde s-a dezvoltat un colectiv de profesionişti în patologia cardio-vasculară. SCJU Sibiu este onorat să sprijine, prin intermediul colectivului de medici cardiologi ai spitalului, şi prin rezidenţii cu specialitatea cardiologie, această manifestare ştiinţifică de mare prestigiu, organizată de SRC prin efortul deosebit al preşedinţilor şi vicepreşedinţilor societăţii, respectiv al şefilor de grupuri de lucru”, a declarat Prof. Univ. Dr. Ioan Maniţiu, Medic Şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu.
Dintre grupurile de lucru ale SRC vor fi prezente următoarele: „Insuficienţă Cardiacă”, “Ecocardiografie şi Alte Metode Imagistice”, “Hipertensiune Arterială”, “Aritmii” şi “Cardiologie Pediatrică şi Boli Cardiace Congenitale”.
Conform organizatorilor, ediţia din acest an va fi una de excepţie prin participare, prin diversitatea subiectelor abordate şi prin câteva premiere. În acest sens, pentru prima dată va exista un „speakers corner”, de unde prezentările vor fi distribuite către sălile de conferinţă şi va exista şi un studio de înregistrare de interviuri cu personalităţile participante la Conferinţă. În cadrul manifestării se va desfăşura totodată şi cea de a-7-a ediţie a Crosului Cardiologilor, organizat în parteneriat cu marile licee din Sibiu şi dedicat popularizării mişcării şi activităţii fizice, ca metodă de profilaxie şi reducere a riscului cardio-vascular.
De-a lungul celor trei zile de program vor fi prezentate o serie de lucrări ştiinţifice care vor aduce foarte multe noutăţi în patologia cardio-vasculară.
Medicii cardiologi din cadrul SCJU Sibiu vor participa cu două lucrări privind teme de mare actualitate şi anume: „Intervenţii multidisciplinare la un pacient cu insuficienţă respiratorie acută şi sindrom coronarian acut”, realizată de Prof. Dr. Ioan Maniţiu, Dr. Gabriela Eminovici şi medicul rezident Georgiana Bălţat, respectiv „Boala venoasă cronică” realizată de Prof. Dr. Ioan Maniţiu.
„Speakerii şi lectorii prezenţi la conferinţă sunt cardiologi de renume din România, cu o experienţă deosebită în întreaga patologie cardiovasculară şi cu rezolvări de excepţie în numeroase cazuri, prin implanturi de <device-uri> cardiace şi prin procedee de ablaţie în cadrul unor tulburări de ritm şi de conducere. Astfel de procedee s-au actualizat permanent în ultimii ani şi au, în momentul de faţă, un ritm de dezvoltare favorabilă în România. Printr-un astfel de eveniment este expusă întreaga experienţă a acestor grupuri de lucru, astfel încât pacienţii să poată beneficia din ce în ce mai mult de dezvoltarea şi cercetarea din cardiologie”, a mai explicat Prof. Univ. Dr. Ioan Maniţiu, Medic Şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu.
De-a lungul evenimentului vor mai avea loc şi manifestări conexe la organizaţia „Casa Inimii”, Sibiu, unde periodic se desfăşoară numeroase evenimente pentru medicii cardiologi ca şi practică curentă precum şi pentru pregătirea rezidenţilor cu specialitatea cardiologie ai SCJU Sibiu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este o unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, cu rol în asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare şi paleative) şi care participă la asigurarea stării de sănătate a populaţiei.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, pe baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Judeţean Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*