De ce să consumi spirulină? Cinci beneficii pentru sănătate

Bogată în nutrienţi şi antioxidanţi, spirulina poate avea diverse beneficii pentru sănătate.

Foto: pexels.com

Spirulina este o algă în formă de spirală bogată în substanţe nutritive, descoperită în lacurile naturale alcaline din America de Sud şi Africa, scrie Monitorul de Cluj.

Spirulina are un conţinut ridicat de proteine vegetale (50-63%) şi multiple vitamine care lipsesc în mod normal în cazul unei diete vegetariene, potrivit sfatulmedicului.ro.

Spirulina conţine minerale (fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu), are un nivel important de betacaroten ce are rolul de a proteja celulele, un volum crescut de acid gama-linoleic (care reduce colesterolul şi previne apariţia bolilor de inimă) şi ficocianina (substanţă găsită în spirulină care inhibă formarea cancerului de colon).

Cinci beneficii ale spirulinei

Spirulina nu este un medicament, însă atunci când este folosită ca sursă suplimentară de nutrienţi poate preveni apariţia unor afecţiuni ce au la bazaă deficienţe nutriţionale. Spirulina este utilizată şi în industria cosmetică. Efectele sale sunt de regenerare, revitalizare, calmare şi netezire a ridurilor, eliminând petele şi iritaţiile ţesutului cutanat.

Beneficiile spirulinei:
– ajută la scăderea numărului de kilograme. Spirulina nu conţine zahăr şi carbohidraţi. Acţionează ca un inhibitor puternic al apetitului şi reduce greutatea corporală, alături de o dietă sănătoasă;
– reduce inflamaţia declanşată de artrită;
– ajută la reducerea nivelului de colesterol şi trigliceride rele din sânge;
– ajută la diminuarea problemelor provocate de diabetul de tip 2, scăzând nivelurile de zahăr din sânge;
– are efect antioxidant, diminuând degradarea muşchilor şi epuizarea după exerciţiile fizice, îmbunătăţind starea generală de sănătate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*