De ce a murit „Nașu’“ ? Povestea sibianului care a îngrozit Vestul

A trăit ca un mafiot, a murit ca un mafiot. Ceea ce vedem în filmele americane cu traficanţi fără scrupule, criminali veroşi şi poliţişti care încearcă să dezlege misterul unei crime chiar se întâmplă. Aceasta este povestea celui mai temut român: sibianul Dorel Hanea.

Anchetatorii români încearcă să dezlege misterul morţii celui mai de temut cap al lumii interlope. Trupul fără viaţă al lui Dorel Inocenţiu Hanea, finul lui Ion Clămparu, a fost expediat tocmai din Mexic, cu un act medical evaziv în care se vorbeşte doar de o afecţiune cardiacă. Există însă elemente că ar putea fi vorba de o execuţie mafiotă, aşa că pe fir au intrat şi anchetatorii români. La începutul acestui an, sicriul sigilat în care se afla cadavrul lui Hanea – un personaj care-şi merita pe deplin porecla de „Naşu’“, din cauza implicării sale în cele mai puternice reţele de proxenetism şi de trafic de stupefiante din Spania, dar şi a durităţii cu care îi pedepsea pe cei care nu îi ascultau ordinele – a fost adus în România.

A fost găsit mort în Mexico City

Dorel Hanea

Dorel Hanea, zis „Nașu'”

Pe aeroport, în afara rudelor îndoliate venite să preia trupul bărbatului care s-a stins la 41 de ani în camera Hotelului Solari, din Mexico City, fără vreun semn de boală, au venit şi ofiţeri români de la Crimă Organizată, dar şi procurori. Motivul? De peste Ocean „transpirase“ informaţia că, spun surse judiciare, în coşciug, lângă răposat, ar fi o cantitate importantă de stupefiante, mai exact, cocaină. În plus, ofiţerii români care au colaborat cu cei din Madrid – cartierul general al lui Hanea -, şi chiar cu cei din Mexic – ţara în care interlopul scosese capul în lumea afacerilor „grele“ -, cred că la mijloc ar putea fi o răfuială de tip mafiot căreia Hanea i-ar fi căzut victimă. „Este posibil ca bărbatul să fi fost executat de mafioţii mexicani. Există informaţii care fac referire la o ţeapă în lumea drogurilor…“, au dezvăluit surse judiciare pentru „Libertatea“.

Cauza morţii rămâne necunoscută

Cum singurul act medical care însoţeşte decedatul – un soi de adeverinţă eliberată de un medic care ar putea fi comparat cu unul de familie de la noi – nu lămureşte cu nimic cauza morţii, cadavrul finului lui Clămparu a fost preluat, la cererea anchetatorilor, de medicii legişti români de la „Mina Minovici“. „Autopsia cadavrului a fost efectuată la data de 9 ianuarie. Infarctul trecut în actul medical eliberat în Mexic nu a fost confirmat. Cauza decesului este încă neprecizată. Pentru expertiza microscopică au fost recoltate probe din muşchi, din piele, din toate organele interne, dar şi din zonele ce păreau a fi răni. Din păcate, nu vom mai putea face testele toxicologice din cauza substanţelor folosite la îmbălsămare, procedură prin care s-au distrus, iremediabil, toate probele care ne-ar fi demonstrat dacă bărbatul fusese drogat sau intoxicat cu vreo substanţă“, au spus surse medicale pentru cotidianul amintit.

Probele sunt compromise

Legiştii spun că absolut toate organele au fost ciopârţite pentru a fi golite de sânge de cei care, în Mexic, au făcut îmbălsămarea. Ei încearcă să afle ce răni au fost făcute post-mortem şi ce răni s-au produs în timpul vieţii. Atât poliţiştii români, cât şi medicii legişti aşteaptă acum istoricul medical al lui Dorel Inocenţiu Hanea, dar şi un raport al poliţiei mexicane din care să reiasă, cu exactitate, împrejurările în care interopul a murit. Hanea a deschis ochii în lumea interlopă cu afaceri cu carduri clonate, apoi a acaparat piaţa prostituţiei, după care şi- a făcut loc şi în lumea drogurilor. Poliţistul român care ţine legătura cu colegii din Spania l-a informat pe şeful poliţiei din Madrid despre moartea interlopului. “Prima dacă când ne vedem fac cinste”, a răspuns spaniolul când a auzit că inamicul public nr. 1 din oraşul său a fost “executat”.

Toți îi ştiau de frică

Interlopul a fost arestat în Spania de vreo 15 ori pentru clonare de carduri, şantaj, furturi, jafuri prin magazine şi proxenetism. „Numele lui inspiră teroare în rândul infractorilor. De o violenţă notorie, obţine mereu ceea ce îşi doreşte“, scriu jurnaliştii spanioli. Poliţia spaniolă îl căuta şi pentru terorism, după ce a pus o bombă în maşina unui om de afaceri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*