Cursuri de înot la orele de sport pentru elevii de gimnaziu din Sibiu

Elevii de gimnaziu din Sibiu vor putea participa în mod gratuit, în cadrul orelor de sport, la cursuri de înot.

Foto: Primăria Municipiului Sibiu

În perioada următoare, primăria va încheia un acord de parteneriat cu Aria pentru ca o parte din orele de sport ale elevilor din clasele V-VIII ale școlilor din Sibiu să se desfășoare la noul Aqua Park Aria, inaugurat ieri.

„Astfel, până când noi, Primăria Sibiu, vom construi bazinul olimpic de pe Calea Poplăcii (…) vom încheia un parteneriat cu Aria pentru ca elevii claselor V-VIII din Sibiu să poată ține o parte din orele de sport învățând sau practicând înotul. Primăria Sibiu și Aria vor împărți costurile, astfel încât elevii să beneficieze de gratuitate, inclusiv pentru transport, care va fi asigurat de Tursib. Sper ca Inspectoratul Școlar Județean, conducerile școlilor gimnaziale și profesorii de sport să se implice în acest demers care, deși presupune un efort logistic mai mare, este în interesul elevilor, înotul fiind un sport cu multiple beneficii pentru sănătate. Mulțumesc conducerii Aria pentru deschiderea către Sibiu cu care, de altfel, ne-a obișnuit” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Acordul de parteneriat se va semna în următoarea perioadă astfel încât, din noul an școlar care va începe în toamnă, elevii claselor V-VIII să poată face și înot în orele de sport. Elevii claselor I-IV vor putea să continue să se bucure de bazinul de la Baia Populară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*