Crucea Roșie Sibiu luptă împotriva drogurilor prin flashmoburi, proiecții de film și un podcast

Societatea Națională de Cruce Roșie-Filiala Sibiu a desfășurat în luna mai, 3 evenimente majore în Sibiu, în cadrul proiectului „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”, finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

FOTO: Societatea Națională de Cruce Roșie-Filiala Sibiu

În data de 17 mai, la orele 19, primul flashmob din cadrul proiectului, la care au paticipat 70 de voluntari ai Societății Naționale de cruce Roșie Filiala Sibiu. Membrii ansamblului 𝐘𝐨𝐮𝐧𝐠 𝐓𝐢𝐥𝐥 𝐃𝐞𝐚𝐭𝐡 au transformat spațiul într-o scenă plină de energie și pasiune, în vederea transmiterii mesajului proiectului.

În 19 mai 2024, de la ora 20:00 a avut loc o priecție de film în Muzeul Astra din Sibiu la scena de pe lac, la care au participat peste 300 de persoane. În deschiderea evenimentului, atât invitatul special, actorul Florin Coșuleț, cât și  Raluca Morar, directorul Societății Naționale de Cruce Roșie-Filiala Sibiu și Adina Străjan, directorul Ziarului Sibiu 100%, au transmis tinerilor un mesaj antidrog.

„ Am fost onorați de prezența a sute de persoane care au ales să petreacă seara alături de noi. Chiar dacă ne-am fi așteptat la mai mulți participanți, fiecare suflet prezent a contat enorm și a contribuit la succesul acestei inițiative”, relatează membrii echipei de proiect.

Actori relevanți din comunitatea sibiană s-au implicat pentru buna desfățurare a evenimentului.

În data de 24 mai 2024, în Piața Huet, Societatea Națională de Cruce Roșie a încântat privirile spectatorilor cu un al doilea flashmob.

Echipa de proiect pregătește o altă surpriză, care, de această dată nu se va adresa doar comunității sibiene, ci este așteptat să aibă un impact major asupra adolescenților din Romania. Este pregătit platoul de filmare pentru un podcast, în cadrul căreia invitatul special este mult iubitul părintele Necula.

Podcastul va adresa teme precum: riscurile consumului de droguri (la nivel de sănătate, psihic, social, economic), legătura între bullying și consum de droguri, stimularea deprinderii unui stil de viață sănătos, fără comportamente de risc, construirea încrederii și rezilienței.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*