Concert caritabil organizat de Club Lions Decan Sibiu

Tenorii Marcel Pavel, Vlad Miriță și Lucian Corchiș vor urca, în această seară, pe scena Sălii Thalia.

Spectacolul de excepție va începe la ora 18 și este dedicat tinerilor din Sibiu și nu numai. De altfel, ieri, la repetiție a luat parte un grup de elevi cu rezultate deosebite. Aceștia au putut sta de vorbă cu artiștii, i-au putut urmări la repetiții și, în final, au plecat acasă cu autografele acestora.

Proiect de suflet

Cei trei interpreți sunt implicați într-o campanie unică în România, inițiată de Club Lions Decan Sibiu. Este vorba de  concertul de caritate „România 100 – Lions 100”, care îmbină actul umanitar cu aniversarea Centenarului Marii Uniri a României și a celor 100 de ani de existență a Lions International. Marcel Pavel, Vlad Miriță și Lucian Corchiș vor prezenta, în acompaniamentul Orchestrei Filarmonice de Stat Sibiu, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, un program muzical aparte, interpretând arii din opere celebre. Inițiatorii și partenerii demersului social-cultural și umanitar speră să colecteze din donații 60.000 de lei, sumă destinată proiectului „iLearning & iServing”, prin care este susținut învățământului dual, un accent deosebit fiind pus pe aptitudinile, creativitatea, inventivitatea tinerilor, pe capacitatea lor de comunicare și pe capacitatea lor antreprenorială. Concomitent cu acest demers, vor fi susținute campanii de screening oftalmologic pentru depistarea viciilor de refracție.

Marcel Pavel face parte dintr-o familie de muzicieni. A început studiile muzicale la 6 ani, iar în Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Câmpulung Muscel s-a perfecționat la violoncel şi pian. A urmat apoi Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Piteşti, studiind în paralel în particular percuţia, iubind foarte mult stilurile rock şi jazz-rock. Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti – secţia Canto clasic.

Vlad Miriță a devenit în 2006 solist al Operei Naţionale din București. Are în palmares premiul I la Festivalul internaţional pentru voci de tenor „Traian Grozăvescu“ din Lugoj, dar și premiul FIDOF – Festivalul internaţional de muzică pop „Slaviansky Bazaar” de la Vitebsk (Belarus).

Lucian Corchiș a absolvit Universitatea Națională de Muzică București. A urmat și cursuri de masterat și s-a perfecționat urmând cursuri de măiestrie artistică, iar talentul său i-a adus numeroase premii naționale și internaționale.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*