Cazul Kreiner: aflați sub lupa opininiei publice, oamenii legii și-au făcut treaba. Cum s-a lucrat la acest caz

Zeci de polițiști și mii de ore de muncă au dus la identificarea ucigașilor lui Adrian Kreiner. Iar prinderea tuturor este doar o chestiune de timp, spune chestorul de poliție Tiberiu – Iulian Ivancea, șeful IPJ Sibiu. Deși polițiștii și procurorii și-au făcut treaba, lipsa lor de comunicare a dus la propagarea a numeroase informații false.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Cazul Kreiner a stârnit în Sibiu, și nu numai, un val de indignare din partea opiniei publice. Aflați sub presiune, oamenii legii s-au mobilizat exemplar. În ciuda informațiilor care au circulat necontrolat, polițiștii și procurorii și-au făcut treaba, însă au avut grave sincope de comunicare cu mass-media, lucru ce a dus și la apariția unor zvonuri false.

”Precizez însă că ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 6 noiembrie nu este un caz reprezentativ pentru climatul de ordine și siguranță publică din județul nostru.

Am simțit și noi presiunea publicului în a oferi date și informații din anchetă, însă până în acest moment aceste date și informații nu au putut fi făcute publice întrucât complexitatea acestui caz ne-a determinat nu să fim închistați, nereceptivi și necomunicativi, ci să fim foarte atenți la fiecare detaliu și să păstrăm o tăcere profesională absolut necesară pentru a nu greși în munca noastră și a nu periclita rezultatul anchetei.

Au circulat foarte multe informații și nu vă ascund că unele ne-au ajutat, iar altele ne-au îngreunat munca. Vă asigurăm că am verificat toate informațiile și ipotezele vehiculate în spațiul public, precum și cele care ne-au fost aduse la cunoștință din alte surse sau direct de la cetățeni, cărora le mulțumim pe această cale pentru implicare.

Ne-am confruntat cu un eveniment deosebit de grav, însă după multe ore de muncă depusă de o echipă complexă formată din peste 30 de polițiști de investigații criminale, la care se adaugă polițiștii criminaliști și cei din structurile de analiza informațiilor și operațiuni speciale, activitățile specifice desfășurate au condus la rezultatul de astăzi, mai precis la identificarea persoanelor suspectate de săvârșirea faptei”, a declarat chestorul de poliție Tiberiu – Iulian Ivancea, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

În cadrul cercetărilor din cazul Kreiner au fost vizionate imagini din peste 100 de locații ce acoperă aprox. 10 km2 din suprafața municipiului Sibiu și a comunei Șelimbăr, au fost ridicate imagini din 67 de locații ce însumează peste 1.500 de ore de filmare continuă, au fost ridicate sute de urme de către specialiștii criminaliști în vederea prelucrării și exploatării acestora. ”Nu a fost o misiune deloc ușoară, însă ne-am îndeplinit-o cu profesionalism și responsabilitate”, a completat Ivancea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*