Benedek Zacharie: „Alegerea noii conduceri ANRE este doar o problemă punctuală a coaliției”

În urma alegerii noii conduceri a Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei” au existat discuții referitoare la apariția unor tensiuni în rândul coaliției de guvernare.

Foto: Benedek Zacharie

Despre acest lucru dar și despre apropiata „rotativă” a premierilor „Mesgerul de Sibiu” a stat de vorbă cu deputatul UDMR Benedek Zacharie.

Rep.: Domnule deputat, există la ora actuală probleme în coaliție vizavi de alegerea noilor membri ai ANRE?

Benedek Zacharie: Noi vedem aici o problemă punctuală a coaliției de guvernare. În nici un caz nu este o problemă care să afecteze funcționarea în continuare a coaliției.

Este adevărat că parlamentarii UDMR au părăsit sala înainte de votul pentru noua conducere ANRE deoarece a existat o înțelegere în coaliție care nu a fost respectată.

Fostul vicepreședinte ANRE, din partea UDMR, domnul Nagy Bege Zoltán, a demonstrat că este un profesionist, și o să dau un exemplu, atunci când nimeni din ANRE nu a ieșit public să explice ce se întâmplă cu prețul energiei a fost singurul care a dat explicații dar și soluții. Mai mult, el a fost singurul din conducerea ANRE care a participat la dezbaterile din comisiile de specialitate din Parlamenul României.

Noi sperăm ca cei care au primit votul și sunt acum membri în conducerea ANRE să se ridice cel puțin la același nivel profesional ca domnul Nagy Bege Zoltán.

Rep.: Cum vedeți rotativa la guvernare, va fi sau nu influențat UDMR de viitoarea rotațe a premierilor?

Benedek Zacharie: Noi, UDMR, nu suntem implicați în rotativă. Acordul de rotire al premierilor a fost semnat întrre PSD și PNL. De aceea nu vedem vreun motiv pentru care vreun ministru UDMR să fie schimbat din funcție, mai ales având în vedere că ei și-au făcut foarte bine treaba.

De exemplu Cseke Attila, care, în calitate de Ministru al Dezvoltării a semnat aproximativ 700 de contracte cu UAT-urile, fiind primul ministru din ultimii 10 ani care nu a ținut cont de culoarea politică a primarilor.

Sau Ministrul Eduard Novak care este primul Ministru al Sportului care a depus o strategie pe termen mediu și lung pentru dezvoltarea sportului din România.

Ministrul Táncos Barna este primul Ministru al Mediului care ia în serios problema urșilor din România și totodată găsește și soluții concrete pentru rezolvarea acestei probleme.

Vicepremierul Kelemen Hunor pot să spun că de la începutul acestei coaliții reprezintă elementul de echilibru al guvernării, găsind permanent soluții bune, viabile și pragmatice pentru rezolvarea problemelor cetățenilor.

Deci, în concluzie, nefiind semnatarii acestui acord de rotativă nu considerăm că ar fi motive pentru a schimba miniștrii UDMR. Dealtfel, până la ora actuală nu a existat vreo negociere care să conducă la schimbarea vreunui ministru sau renunțarea de către UDMR la vreun portofoliu din guvern.

Rep.: Vă mulțumim.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*