Barna: Memoria și eroismul veteranilor de război, cea mai însemnată dovadă de luptă și sacrificiu pentru libertatea și independența României

Memoria și eroismul veteranilor de război, cea mai însemnată dovadă de luptă și sacrificiu pentru libertatea și independența României, scrie Dan Barna pe Facebook. 

Barna: „Le mulțumesc veteranilor de război pentru sacrificiul și determinarea cu care și-au făcut datoria pentru țară și le sunt recunoscător celor care le-au fost și le sunt sprijin. Ei, puținii veterani care ne mai sunt alături, ne dau în fiecare zi prilejul să înțelegem importanța și prețul luptei pentru libertate și democrație. Din curajul și patriotismul lor putem conștientiza importanța umanității și riscul radicalizării și extremismului tot mai prezente în ultima vreme.
Veteranii de război sunt povești vii, cu suflet, pentru generațiile noastre. Nu mai am norocul să-mi fie alături cei doi bunici care au luptat la Stalingrad și la Odessa. Dar simbolic, pentru ei și pentru toți cei pe care destinul i-a dus pe câmpuri de luptă, în semn de recunoștință, am depus astăzi cu sprijinul colegilor mei o coroană de flori la Monumentul Veteranilor de Război din Sibiu.
Vreau să le mulțumesc și militarilor din Forțele Terestre Române, a căror zi a fost marcată ieri și la Cercul Militar din Sibiu, pentru contribuția adusă apărării țării și securității regionale în colaborare cu partenerii NATO”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*