Banii de la stat pentru Prima Casă se distribuie de luni. Alpha Bank și Intesa Sanpaolo nu mai sunt în program

Plafonul suplimentar alocat programului Prima Casă, în sumă de 500 de milioane de lei, va fi distribuit, începând de luni, băncilor comerciale, potrivit Ministerului Finanțelor Publice.‘Ministerul Finanțelor Publice a aprobat alocarea pe bănci a celor 500 de milioane de lei, suma totală cu care a fost suplimentat plafonul de garanții pentru programul Prima Casă. Finanțatorii care au primit plafoane sunt: Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit’, se precizează într-un comunicat al ministerului, citat de Agerpres. Pe listă nu mai apar băncile Alpha Bank și Intesa Sanpaolo Bank, partenere până acum în program.

‘Hotărârea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garanții care pot fi emise anul acesta în cadrul programului Prima casă a fost adoptată de Guvern în ședința din 28 septembrie. Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanțări garantate în cadrul Programului, aflate în diverse stadii de aprobare și pre-aprobare la finanțatori’, se mai arată în comunicat.

Plafonul de garanții pentru anul 2016 al programului a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, în luna mai. Astfel, după cele două suplimentări, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, în acest an, de 2,69 miliarde de lei.

blocuri Hipodrom

În total, de la lansarea programului, în 2009, și până la finalul lui august 2016, au fost acordate 197.608 garanții, în valoare totală de 16,88 de miliarde de lei. În acest moment, rata de neplată de către beneficiarii programului Prima Casă este de 0,3%.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura