Roșia Montană. Gabriel Resources a dat în judecată statul român și contestă sechestrul pus în contul datoriei de 10 milioane de dolari.

Gabriel Resources și Roşia Montană Gold Corporation contestă în instanță sechestrul în contul datoriei de 10 milioane de dolari faţă de statul român.

FOTO: arhivă Monitorul de Cluj

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Gabriel Resources contestă sechestrul pus pe acţiunile RMGC în contul datoriei de aproximativ 10 milioane de dolari pe care Gabriel Resources o are faţă de Statul Român, reprezentând daunele acordate statului român în urma câştigării procesului desfăşurat la Washington, scrie Monitorul de Cluj.

Luna trecută, România a câștigat procesul privind Roșia Montană, iar compania canadiană Gabriel Resources trebuie să plătească țării noastre cheltuielile de judecată, adică peste 30 de milioane de lei, un milion de euro şi un milion de USD.

După ce România a câștigat în dosarul Roșia Montană în care Gabriel Resources cerea despăgubiri de aproximativ 6,7 miliarde de dolari, ANAF a pus sechestru pe acțiunile Gabriel Resources.

În urma procesului care a durat 9 ani de zile, prin decizia Tribunalului Arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile (ICSID), compania canadiană a fost obligată să plătească României 10.000.000 de dolari, sumă ce reprezintă cheltuieli de judecată.

În 11 aprilie, la Tribunalul Alba au fost înscrise patru procese deschise de de Gabriel Resources și Roşia Montană Gold Corporation, prin care contestă sechestrul pus de statul român, potrivit ziarulunirea.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*